Ruokaohjeita

Sivut

tiistai 4. heinäkuuta 2017

Vadelmasorbetti


Tuoreista suomalaisista marjoista valmistettu sorbetti on ihanan kevyt, raikas ja samalla maistuva jälkiruoka tai makea välipala. Lapsenlapseni rakastavat mehujäätä, joka tehdään tuoreesta vesimelonista, mansikoista, vadelmista ja raparpereista. Sokeria pitää tietenkin laittaa soseen sekaan, jotta maku on lapsille mieluinen. Terveellisiä ja helteisenä kesäpäivänä virkistäviä ovat molemmat herkut. Maistuvat myös aikuisille. Sorbetti on tehty pakastevadelmista, mutta kohta kerätään taas kotimaisia ihania mansikoita ja vadelmia syötäväksi ensin ja loput laitetaan pakkaseen :))


Aineet n. ½ litran sorbettiannokseen

5 dl vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
1 dl sokeria
1 dl valkoviiniä tai vettä
2 kpl valkuaisia
(3 rkl vadelmalikööriä)1. Laita sokeri ja viini kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Sekoittele, jäähdytä!


2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.


3. Soseuta vadelmat ja paina sihdin läpi niin, että siemenet jäävät jäljelle. Yhdistä sose  sekä halutessasi likööri sokeriliemeen. Sekoittele valkuaisvaahto seokseen huolella.


Jäljelle jäävät siemenet voi ujuttaa smoothieen tms.


4. Laita valmis sorbettiaines laakeaan pakastusrasiaan ja siirrä pakastimeen.


5. Sekoita sorbettia muutaman kerran noin puolen tunnin välein pakastumisen alussa. Näin saat koostumukseltaan kuohkeampaa sorbettia, jota on helpompi annostella. Vadelmasorbetti on valmista noin 10 tunnin kuluttua. Sopii nautittavaksi sellaisenaan tai tuoreiden marjojen, kermavaahdon ja keksien kanssa.


Joka toinen päivä vesijumppaa Aulangon kylpylässä ei varsinaisesti ole saanut oloani tuntumaan vedenneidolle. Pitkä matka ja paljon työtä vielä edessä tekonivelpolven kuntouttamiseen. Onneksi on tämä blogi, joka saa ajatukseni ja mielenkiintoni toisaalle päivittäin. Kunpa saisin vielä pidettyä painoni kurissa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.