Ruokaohjeita

Sivut

keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Leipäjuustoa metsämansikoilla aamiaisen jälkkärinä

Lämmintä laktoositonta leipäjuustoa, kuohukermaa, tummaa sokeria ja päälle metsämarjoja. Makoisaa! 
Mökkimaisema meren rannalla saa kokonaan uuden ilmeen auringon ilmestyessä näkyviin. Luonto herää eloon; värit kirkastuvat ja lämpö tuntuu ihanalta iholla. Melkein parasta pitkiin aikoihin on istua laiturilla tuijotellen meren kimallusta ja kuunnella sekä seurata tiirojen syöksähtelyä kalojen perään.

Metsämansikat todella maistuvat minulle! Ensimmäisen kerran elämässäni herkuttelin heti aamusta mansikoilla ja mustikoilla aamiaissämpylän päällä. Valkohomejuusto ja tumma balsamico sopivat mainiosti tähän aamiasherkkuun.


Omenamehua, maitokahvia ja herkullista sämpylää. Kyllähän tällä annoksella päivä lähtee erinomaisesti käyntiin.Mustikat maistuvat ihan parhaille suoraan maasta kerättyinä. Nyt ne ovat kypsyneet eteläisessä Suomessa. Mustikka on hyvän arominsa lisäksi todella terveellinen marja.


Porvoo on viehättävä ja tunnelmallinen kesäkaupunki ja juuri sopivan matkan päässä Sea Golf Rönnäsistä. Vapaapäivä golfista kului herkutellen ja turistipaljoutta ihmetellen. Edellisestä käynnistä olikin kulunut jo useampi vuosi, joten oli aikakin tulla verestämään muistoja ja bongaamaan uusia ravintoloita ja nähtävyyksiä.


Onnistunut ravintolavalinta tuo hyvän mielen ja jättää mieluisan muiston. Tänne tulemme uudelleenkin ystävällisen palvelun, maistuvan lounaan ja viihtyisän miljöön johdosta! Kaikki neljä valitsivat eri lounasvaihtoehdon ja kaikki olivat erittäin tyytyväisä valintaansa. Sokerina pohjalla oli hyvänmakuinen kahvi ja pieni suklaafondantti. Olimme iloisia nuorten suositteleman lounasravintolan tasosta.


Uskallan suositella tätä ravintolaa muillekin Porvooseen pysähtyville!

Porkkana-inkiväärikeittoa, yrttiöljyä ja krutonkeja oli Helin loistava valinta.
Myöhemmin iltapäivällä pysähdyttiin vielä nautiskelemaan maistuvat capuccinot Porvoonjoen rannalla sijaitsevassa viihtyisässä ja rennossa Porvoon paahtimo Bar & Caféssa.
Päivän makumuistot mielessä ja iltapalaherkkuna nautitut banaanirahkaletut mansikoilla ja suklaakastikkeella masussa on mukavaa mennä nukkumaan ja keräämään voimia uuden päivän haasteisiin. Eläkeläisillekin loma arjesta on tarpeellinen ja auttaa pitämään mielen virkeänä ja elämän elämisen arvoisena. Kiitos tästä päivästä!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.