Ruokaohjeita

Sivut

perjantai 7. heinäkuuta 2017

Kievin kanaa, suppisrisottoa ja suikaleporkkanaa


Vautsi vau kuinka herkullinen maku viipyilee ja hemmottelee yhä makuhermojani. Kievin kana on nimenä tuttu ruoka, mutta vasta tänään valmistin sitä ensimmäisen kerran. Hankin pari viikkoa sitten japanilaistyyppistä korppujauhoa tietämättä mitä aioin siitä tehdä. Tätä kirjoittaessani pussi on avattu ja erinomaiseksi tuotteeksi todettu. Aika harvakseltaan teen paneroitua ruokaa, mutta joskus se kannattaa. "Onpa tämä tosi rapeaa ja hyvänmakuista!" sanoi talon Mieskin juuri äsken.


Kievin kanan valmistaminen alkoi jo päivällä, kun tein maustevoin tekeytymään. Yrttinä kuuluisi alkuperäisen ohjeen mukaan käyttää persiljaa, mutta itselläni oli tänään lehtipersiljaa, mustakaalia ja sitruunamelissaa. Oikein hyvin nuo maut sopivat tämän ruoan maustamiseen raikkaudellaan ja  vihreydellään.  mustakaali


Täytteen aineet (4-6 leikkeelle)

50-70 g voita
n. 1 dl silputtuja yrttejä (persilja, mustakaali, sitruunamelissa)
½ tl suolaa
2 pilkottua valkosipulinkynttä

Huoneenlämpöiseen voihin sekoitetaan muut aineet ja kääritään pötköksi muovikelmuun tai kannelliseen rasiaan. Jätetään tekeytymään kylmään muutamaksi tunniksi.


Ohjeita ja aineita Kievin kanan valmistukseen

1 maustamaton ohut broilerin leike/ syöjä (puolitin ja tein 2 pientä rullaa)
suolaa
pippuria
yrttivoita

Leivitykseen

vehnäjauhoja
kevyesti sekoiteltu kananmuna
Panko-korppujauhoja (tai ihan tavallisia)


Suosittelen ehdottomasti käyttämään lämpömittaria öljyn oikean lämpötilan varmistamiseksi!! Näille kääryleille paras öljyn lämpötila oli mielestäni n. 170 ast. Näin ne eivät ruskistuneet liian nopeasti ja paistuivat sisältä kypsiksi ja mehukkaiksi. Kaunis vaalearuskea pinta näytti houkuttelevalle ja herkullisen rapealle. Sitä se myös oli!


1. Laita (rypsi)öljy kuumenemaan pataan tai kattilaan. Käytä lämpömittaria!
2. Nuiji broilerinleikkeet ohueksi (liha kelmun tai muovipussin sisällä)
3. Mausta leikkeet kevyesti suolalla ja pippurilla.
4. Leikkaa maustevoista kiekko ja aseta se leikkeen keskelle.
5. Kääri broilerileike rullalle, kiinnitä cactailtikulla ja käytä vehnäjauhoissa.
6. Pyöritä rulla seuraavaksi kananmunassa ja sitten Pankojauhoissa.
7. Paista öljyssä (n. 3-5 min / puoli), kunnes pinta on väriltään keskiruskea.
(halkaisin ensimmäisen rullan ja varmistin sisällön kypsyyden, lihan pitää olla valkoista)
8. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan, kunnes kaikki rullat on paistettu.

Voit tehdä loppukypsennyksen uunissa, jos leikkeet ovat paksuja. Ruskista pinta ensin molemmin puolin öljyssä ja anna kypsyä vielä n. 15 min / 180 ast uunissa.

Tänään teimme ruokaa yhdessä talon Miehen kanssa, joten se valmistui todella nopsaan. Aikaa koko aterian valmistamiseen kului reilu puoli tuntia ja siinä ajassa keittiö oli siistitty ja astiat koneessa. Olipa mukava käydä yhteiselle aterialle ja aloittaa viikonlopun vietto.


Suppilovahvero-risotto oli varsinainen lisuke Kievin kanalle. Lisäksi teimme aina yhtä hyvälle maistuvaa porkkanalisuketta, joka maustettiin tänään maustevoilla ja rakuunalla suolan ja sokerin lisäksi. Voissa kuullotusta tarvittiin vain hetkinen, koska tykkäämme molemmat "al dente" eli ei ihan kypsistä suikaleista. Mainio lisuke tänään!


Aurinkoista, lämpöistä ja ihanaa viikonloppua teille blogissani vieraileville ihanille ihmisille! Vielä on aikaa nauttia kesästä ja ehkä ne kesän 2017 parhaimmat kokemukset ovat vielä edessäpäin. Kiitos sydämeni pohjasta, että olette jaksaneet käydä lukemassa blogiani ja toivottavasti olette löytäneet edes jotakin inspiraatiota ja uutta omaan ruoanlaittoonne! Muistakaahan nauttia ahkerointinne tuloksista ja ottakaa koko perhe mukaan puuhasteluun, jos suinkin mahdollista. Ruoan valmistaminen on melkein yhtä mukavaa kuin syöminen ja lapset kattavat pöytää innolla. Näin hekin saavat osallistua ja ruoka maistuu paljon paremmin. Taas eilen totesin tämän  omien lastenlasteni kanssa. Iloisen ja onnellisen yhdessäolon salaisuus on pieniä mutta tärkeitä oivalluksia ja huumori on monta kertaa ruokapöydän paras mauste :)) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.