Ruokaohjeita

Sivut

keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Metsämansikoita vai ahomansikoita

Talon Mies yllätti tänään Rönnäsin mökin muut lomailijat näin herkullisella "saaliilla".
Kesän ensimmäiset luonnonmansikat maistuvat joka kerta uskomattoman maukkaille. Lapsuudessani ojien pientareet ja metsän reunat kasvoivat punaisenaan näitä herkkuja. Oli hauskaa pujotella makeita mansikoita heinään ja napostella niitä myöhemmin kotona. Toisinaan herkuttelin mansikkamaidolla, vaikka makeille ne maistuivat sellaisenaankin. Herkuttelua kesti vain muutaman viikon, koska pakastaminen ei ollut vielä vakiintunut ainakaan maaseudulla.


Täällä eteläisessä Suomessa luonnon antimet ovat jo valmiita poimittaviksi. Hämeessä  en ainakaan itse ole vielä löytänyt täysin kypsiä metsämansikoita. Wikipedian mukaan nimi ahomansikka ja metsämansikka tarkoittavat samaa marjaa. Hyvä, että tämäkin asia tuli tarkistettua. Klikkaa linkkiä, jos kiinnostuit!Kaksi päivää ja kaksi kierrosta golfia takana Sea golf Rönnäsin maisemissa. Vihdoin ymmärrän golfautojen tarpeellisuuden, kun ensimmäisen kerran olen täysin autosta riippuvainen. On todella upeaa olla taas monta tuntia päivässä ulkona luonnossa ja pitkän tauon jälkeen aloittaa varovaisesti pelaamaan. Parasta kaikessa on seurustella omien perheenjäsenten kanssa monta tuntia ja harrastaa samalla liikuntaa.


Sininen taivas yrittelee näyttäytyä tuhdin pilviverhon takaa, mutta vieläkään ei päästä Suomessa rikkomaan hellerajaa Lappia lukuun ottamatta. Useimmille ulkotyöläisille ja urheilijoille tällainen pieni pilvipouta on juuri oikeanlainen unelmasää. 


Laitan vielä muutaman kuvan päivän kierrokselta. Näitä kuvia on mukava katsella talven pakkaspäivinä ja muistaa samalla huikea riemun tunne liikunnan ilosta.
Mikähän monista mansikkaheinäkuvista sopisi parhaiten blogini tunnuskuvaksi? Tai ehkä tulevina päivinä onnistun nappamaan vielä makoisamman otoksen.


Pelkillä mansikoilla ei vielä vatsa täyty, joten olemme muistaneet välillä syödä muutakin. Tällä kertaa en postaa reseptejä vaan pelkästään vinkkaan muutamista herkkuruoistamme. Nuoret ovat kasvissyöjiä, joten sama ruoka maistuu meille "vanhuksillekin" oikein hyvin. 


Eilen maistettiin ensimmäistä kertaa Oumphia varhaissipulilla höystettynä sämpylöiden lisukkeena. Ei pahaa!
Kastikkeena itse tehtyä cashewpähkinä-basilikapestoa. Lisäksi punasipulia, mangosalsaa ja tuoreita vihanneksia. Monen tunnin liikuntasuorituksen jälkeen kaikilla oli kova nälkä, joten vähemmänkin herkullinen ruoka olisi tullut syödyksi. Saatikka tällainen herkku.

Oumph-tuotteet


Tänään oli monenmoista kasvista tarjolla.

Intialaisittain maustetut bataattilohkot kypsyvät uunissa samassa ajassa kuin ruudutetut, suolalla, öljyllä ja valkosipulilla maustetut munakoison puolikkaat.  

Kukkakaalia voi syödä monella eri tavalla laitettuna. Tänään tein kukkakaalimuussia. 

Voissa paistetut ja uunissa kerman kera hautuneet perunat ja valkosipulit olivat kaikkien herkkua.

Nyhtökaurastroganoff chilillä maistui valkosipuliperunoiden kanssa.

Mitä olisikaan mökkiloma ilman saunomista ja uimista? Tai ainakaan ilman saunomista :))

Saunan jälkeen on täydellisen upeaa ja rentouttavaa lepuuttaa silmiään tyynessä merimaisemassa ja kuunnella meren rannalla elävien lintujen ääniä. Ihana päivä taas takana ja uni alkaa painaa pikkuhiljaa silmäluomia kiinni. Hyvää yötä!


Keskiviikkoaamuna eli kolmantena päivänä täällä Loviisan ja Porvoon puolivälissä näimme vihdoin, mistä suunnasta aurinko nousee. Pilvet ovat häipyneet tuulten mukana ja auringon säteet välkehtivät veden pinnalla. Kaunista kaunista kaunista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.