Kotona on välillä ihanaa herkutella ilman sen erityisempää syytä! |
Aurinkoinen kevätsää ja kymmenen km hiihtolenkki antoivat tänään energiaa niin, että leipomisinnostus yllätti. Tänään oli hyvä päivä käydä taas budapestleivoksen kimppuun. Ohjeita löytyi netistä, Koko Suomi leipoo kirjasta ja omista muistikuvista.
Aineet pohjaan
4 - 5 kananmunan valkuaista (koosta riippuen)
2,3 dl sokeria (erittäin hienoa)
1,5 dl hasselpähkinäjauhetta (osa voi olla rouhetta)
1,5 dl mantelijauhetta
3/4 dl maissitärkkelystä (Maizena)
Aineet täytteeseen
2 dl kuohukermaa
1 prk mascarpone juustoa (250 g)
2 tl vaniljasokeria
3 mandariinia + 1/2 dl marmeladi-hillosokeria
(voit käyttää myös säilykemandariineja tai muita hedelmiä / marjoja)
raastettua appelsiinin kuorta
Päälle
tomusokeria
sulatettua suklaata
Ohjeet pohjaan
Erottele valkuaiset kananmunista.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeria pikkuhiljaa ja vaahdota koko ajan.
Varmista, että sokeri ehtii sulaa valkuaisvaahtoon.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää sihdin läpi varovasti (lastalla) valkuaisvaahtoon.
Lopussa karkeammatkin jauhot voi lisätä taikinaan.
Täytä pursotinpussi vaahdolla ja pursota massa leivinpaperoidulle pellille aika isolla pursottimella. (tein tällä kertaa pellin poikkisuuntaan)
Paista pohjaa uunissa 170 ast lämmöllä 20 - 25 min. Tarkkaile ettei paistu liikaa!
Kumoa pohja hieman jäähtyneenä kääntämällä pelti ylösalaisin käyttäen toista paperoitua peltiä apuna. Vie kylmään jäähtymään.
Täyte
Täyte
Vaahdota kerma täytettä varten.
Lisää juusto ja vaniljasokeri sekä osa mandariineista kermaan.
(Mausta halutessasi 1 rkl mantelilikööriä)
Tein tänään itse mandariinihilloketta, koska en ollut varannut säilykemandariineja.
Levitä täyte ja mandariineja pohjalle ja rullaa kääretortun tapaan paperin avulla.
Koristele torttu tomusokerilla ja sulatetulla suklaalla.
(Hyvä konsti paloitella suklaa pieneen minigrip-pussiin, sulatus mikrossa ja saksilla pieni reikä kulmaan. Näin säästyt tiskiltä:)
Maku on yllättävän raikas eikä liian äkkimakea kuten marenkileivonnaisissa toisinaan. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.