Ruokaohjeita

Sivut

lauantai 11. maaliskuuta 2017

Kikhernepastaa lehtikaalikastikkeessa



Kikhernepastaa lehtikaalikastikkeella

Eilisen pizzapäivän jälkeen luulimme pitävämme salaatti- ja hedelmäpäivän. Kymmenen kilometrin hiihtolenkin jälkeen mieli kuitenkin muuttui, oli nälkä!

Lehtikaali on minulle mystinen vihannes. Miten siitä saa taiottua herkullista ja maistuvaa ruokaa? Ostin viime viikonloppuna jälleen kerran tuota kovasti kohuttua ja kehuttua kaalia. (Muutama varsi oli jo kellastunut, heitin ne  pois.) Lehtikaalichipsit ovat hyviä, mutta jotakin muuta tekisi mieli.


Kauniita vihanneksia, mutta miten nämä taipuvat ruoaksi joka maistuisi?
Onneksi löysin muutamia ohjeita netistä, joita soveltamalla innostuin yrittämään. Soppa365 sivujen lehtikaalipastan ohjetta käytin eniten reseptissäni.

Aineet omaan pastakastikkeeseeni

1 rkl öljyä freesaamiseen
nippu kevätsipulia
2 - 3 valkosipulin kynttä
kimppu lehtikaalia
pätkä (n.10 cm) kesäkurpitsaa
jonkin verran keltaista paprikaa
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu

2 dl jauheesta tehtyä kasvislientä (luomu, vähäsuolainen)
n. 1,5 dl pistaasipähkinöitä
n. 1,5 dl kuohukermaa

1 tl suolaa
1 rkl makeaa thai chilikastiketta
1 rkl teryaki saucea
pippuria, limepippuria (oman maun mukaan)
 1 rkl maizena-suurustetta (vaalea)


 Työvaiheeni tänään

Pesin vihannekset.
Poistin lehtikaaleista paksut lehtiruuodot.
Kuullotin pilkotut sipulit öljyssä. (Huom! Ei liian kuumalla liedellä)
Lisäsin kasariin pieneksi pilkotun lehtikaalin, raastetun sitruunan kuoren ja mehun.
Kuullottelin ja kääntelin annosta muutaman minuutin.
Lisäsin paprikan ja kesäkurpitsan palat paistokasariin.
Kääntelin vielä muutaman minuutin lisäten pistaasipähkinät.
Kaadoin kasvisliemen kasvisten päälle, kiehautin.
Lisäsin kerman seokseen ja annoin kiehahtaa.
Maustoin ja maistelin, lisäsin suolaa ja pippuria.
Odotin sakeutumista, mutta jouduin turvautumaan Maizenaan.
Annoin kiehahtaa muutaman minuutin.

Pastakastike muhii odotellen pastan kypsymistä.


Kikhernepastan keitto-ohjeet löytyvät paketin kyljestä.

Uusi tuttavuus oli hyvä löytö!
Nyt oli lehtikaaliruokaa meidän molempien makuun. Kaali pehmeni kastikkeessa juuri sopivasti ja kokonaisuus oli tasapainossa. Sitruunan maku raikasti eikä riidellyt kuitenkaan chilin yms omien vakiomausteittemme kanssa. Alkuperäisessä ohjeessa on koko sitruunan mehu, mutta itse kaipaan vähän makeutta ja chiliä pastaani.

Jouduin tänään maistamaan ja lisäämään suolaa ja pippuria kastikkeeseen. 
Kannatti nähdä vaivaa, sillä lopputulos oli myös talon Miehen mieleen. 

Niin ja yksi tärkeä juttu vielä; tänään talon Miehellä oli oma urakkansa. Hän joutui kuorimaan ison määrän pistaasipähkinöitä kastiketta varten. Ja hienostihan se sujui!

Hienot hiihtokelit ja hyvin hoidetut ladut löytyvät Ahveniston moottoriradalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.