Ruokaohjeita

Sivut

tiistai 28. maaliskuuta 2017

HerkkuLindströmit uudella twistillä


Kvinoa, kaprikset, suolakurkut, varhaissipuli, feta ja tumma balsamico kruunasivat aterian.


Lindströmin pihvit eivät ole kuuluneet kokkausteni kärkiporukkaan - siis ennen tätä päivää. Harvoin talon Mieskään on santsannut yhtä monta kertaa kuin tänään. Pihvit tykötarpeineen maistuivat erittäin hyvin molemmille urheilusuoritusten jälkeen.

Lapsuudenkodissani viljeltiin joka kesä punajuuria ja äiti laittoi niitä moniin ruokiin. Etikkasäilykkeet eivät lapsena maistuneet, mutta iän mukana maku muuttuu. Nyttemmin kaipaan pientä hapokkuutta, tulisuutta, suolaisuutta ja makeutta lähes ruokaan kuin ruokaan, unohtamatta tietenkään valkosipulia. Punajuuri ja vuohenjuusto ovat pettämätön parivaljakko makujen maailmassa.
Tämän päivän pihveihin ei tullut chiliä eikä tuoretta valkosipuliakaan. Herkullisia makuja oli riittävästi ilman niitäkin :)

Aineet noin 30 pihviin

1 purkki kikherneitä (230 g)
2 isoa keitettyä punajuurta (tai etikkapunajuuria)
3 raastettua maa-artisokkaa (ei välttämätön)

1 purkki kermaviiliä (tai kermaa)
2 kananmunaa
2 pilkottua sipulia (mikrossa pehmitettyjä) 
400 g broilerin jauhelihaa

1-2 tl suolaa (omalla tuntumalla)
2 rkl punaviinietikkaa (ei tarvita, jos käytit etikkapunajuuria)
2 rkl Teriyaki saucea (tai tummaa balsamicoa)
2 tl jamaican jerk-maustetta (tai omaa lempparia)


1 rkl oreganoa
1 rkl minttua
1 rkl meiramia
2 rkl hunajaa
(pari rouhaisua pippuria ja valkosipulia)

Tai laita omia suosikkimausteitasi haluamasi määrä!

Tee näin

Keitä punajuuret hyvissä ajoin, mikäli käytät tuoreita. Itse keitin ne jo edellisenä iltana, joten olivat jäähtyneet hyvin aamuksi.
Kuori ja paloittele punajuuret.
Kuori maa-artisokat ja raasta ne.
Laita edelliset sekä kikherneet yleiskoneen silppuriin.
Pyöräytä pienellä nopeudella muutaman kerran.
Lisää muut aineet ja anna pyöriä pidempään.
Tarkista mausteet ja lisää tarvittaessa makuja. 


Muotoile taikinasta pihvejä tai paista murekkeen tapaan uunissa. 
(Silloin tarvitset pidemmän paistoajan, en ole testannut itse.)
Paistoin tänään kolmella eri tavalla. Taikinassa ei ollut rasvaa, joten paistoin voissa antamaan makua. Ovat silti mielestäni kohtuullisen vähäkalorisia! Laita liesi ensin aika kuumalle, mutta vähennä sitten lämpöä. Paistuvat näin kauttaaltaan ja pysyvät hyvin koossa. Kääntäminen onnistui parhaiten juustohöylällä!? (riittävän leveä)      



Etukäteen jännäsin, että pysyvätkö pihvit koossa ja paistuvatko kauniisti. Turhaan jännäsin, sillä kaikilla tavoilla tuli herkullisia. Uunissa muffinivuoassa paistetut olivat muhkeimpia, mutta ottivat pisimmän paistoajan. (n. 20 min / 200 ast)

Pidin hieman liian kauan uunissa, olivat silti vielä sisältä meheviä ja maukkaita :))
Meillä ei ollut perunoita jääkaapissa, mutta se taisikin olla onni. Kvinoa sopi upeasti näiden pihvien kylkeen. Katso keitto-ohjeet purkin takaa, jos menet näillä.


3 kommenttia:

  1. Ei minun lindströmeissä ollut alkuunkaan noita aineita joita sinä käytit, täytyy ensi kerralla tehdä ne juuri noin, varmaan maistuivat mahtavalle. Tosi hyvä idea paistaa nuo muffini-vuoassa, teen sen seuraavalla kerralla. Kiitos hyvästä ohjeesta ja hienosta paistovinkistä.

    VastaaPoista
  2. Kvinoa olen lähinnä käyttänyt eri salaatteihin, täytyy ensi kerralla laittaa lisukkeeksi näiden pihvien kylkeen.

    VastaaPoista
  3. Sepä juuri onkin jännää, että uusilla aineilla tuli hyvä lopputulos. Onhan ne hyviä perinteisestikin, mutta nyt halusin viljattomia ja runsasproteiinisia. Näin tehden tuli vielä aika kevyitä ja paljon kasvista mukaan.
    Kvinoaa on meillä syöty aiemmin wokin tai muun kastikkeen kanssa, mutta sopivat tähänkin hyvin! Kannattaa kokeilla :))

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.