Ae että oli ihanaa aloittaa tämä päivä täysin terveysruokaintoilijoiden ohjeiden
vastaisesti. Joskus makeannälkä iskee niin järjenvastaiseen aikaan, että ihmetyttää itseäänkin. Ulkona näyttää pilviselle ja sataa lumiräntää. Siinä on riittävästi syytä itsensä hemmotteluun. Mukillinen maitokahvia kahden keksin kanssa heti aamulla on suorastaan "pala taivasta". Talon Mies syö vieressä terveellistä kaurapuuroa!
Onneksi olen jo siinä iässä, että saan toteuttaa mielihalujani. Postaanpa näiden herkullisesti rapeiden keksien ohjeen saman tien, ennen kuin tulee katumus ja yritän kehitellä jotakin oikein terveellistä.
Tästä kaikki alkoi sunnuntaina. Juttelin puhelimessa pikkusiskoni kanssa ja hän kertoi leiponeensa omatekoisella ohjeella maapähkinävoikeksejä. Avaamaton (vanhenemassa oleva) purkki omassa kaapissani suorastaan vaati reseptin kehittelyyn.
Aineet n. 30 keksiin
100 g voita
100 g maapähkinävoita
100 (/150)g tummaa sokeria (fariini, muscovado, intiaani tms)
50 g sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
n. 1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
(0,5 dl kermaa)
Sulata voi kattilassa ja lisää maapähkinävoi joukkoon.
Sekoittele ja lisää sokerit.
Lisää kaurahiutaleet ja kananmuna.
Kääntele joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vaniljasok ja leivinj
Lisäsin mukaan puolisen dl kermaa, koska taikina vaikutti liian "tönkölle"
Nämä keksit eivät leviä uunissa kovin paljon, mutta suosittelen silti kahdelle pellille.
Lisäsin taikinaan karkeaksi leikattua suklaarouhetta n. 80 g toiselle pellilliselle. En osaa sanoa, kummat ovat parempia.
Ilman suklaata olevista tuli rapeampia. |
Mutta suklaisissa rouskuu ihanasti suklaa. |
Mielestäni molempi parempi! Sitä paitsi hyvä syy ottaa kaksi keksiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.