Ruokaohjeita

Sivut

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Savuporkkanaa


Meillä on tykätty aina syödä  porkkanaa monessa eri muodossa. Joulun aikaan tein "kylmäsavulohta eli Porkkalaa". Ohje oli monessa paikassa esillä ja lienee ollut monen kasvisruokailijan joululohi. Maku oli kyllä melko mielenkiintoinen, vaikka liian suolainen omaan suutuntumaani. Voit käydä kurkkaamassa ohjeen linkistä, jos kiinnostuit.  Suosittelen joko hieman lyhyempää uunissaoloaikaa tai vähemmän suolaa porkkanoiden ympärille, jotta ne eivät maistuisi liian suolaisille.


Ostin pullon nestemäistä kylmäsavua ja olen käyttänyt sitä vihannespikkelsien mausteena. Hyvin meille on maistunut savulla aromisoidut ruoat, koska pidämme muutenkin savun mausta etenkin kaloissa ja vihanneksissa.


Eilen maustoin ensimmäistä kertaa suikaleporkkana-lisukkeeni kylmäsavulla ja uskallan suositella. Siis mikäli tykkäät savun mausta vihanneksissa.

Suikaloi haluamasi määrä  porkkanoita (mulla oli 4 )  ja freesaa hetki tilkassa  öljyä. (tai öljy-voiseoksessa) Tykkään itse freesata useimmat vihannekset joko avocadoöljyllä, joka kestää kuumia lämpötiloja  tai sitruunalla maustetulla oliiviöljyllä.
Varo, etteivät pehmene liikaa! Rakenne saa olla napakka freesauksen jälkeen.

Normaalisti maustan porkkanasuikaleet ripauksellaa suolaa, sokeria ja kuivattua rakuunaa. Tällä kertaa jätin rakunan pois ja tiputtelin n. 10 tippaa savuliosta. Kääntelin porkkanasuikaleita niin, että maku jakaantui tasaisesti. Kannattaa testata ensimmäisellä kerralla varovasti, koska nestesavu on vahvaa.

Tein porkkanat hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista, jotta savun tuoksu huoneessa ehti haihtua. Suikaleiden rakenne oli pysynyt yllättävän napakkana, vaikka pidin niitä tarjoiluastiassa folion alla uunissa yli puoli tuntia n. 100 ast.

Ruokana tarjosin porkkanoiden lisäksi murskatuilla maissilastuilla kuorrutettua paistettua broilerin ohutta fileeleikettä, risottoa, kantarellikastiketta sekä sokerimaissia. Aterialla oli myös tuorehernekeittoa ja salaattia, joten päivän vihannesmäärä oli ihan kiitettävä!

Ja eikun syömään!



Porkkanat ja palsternakat voi helposti ja hauskasti vuolla isolla teroittimella. Niistä saa näyttäviä koristeita salaattiin ja muihin vihannesruokiin. Löysin teroittimen kauppakeskus Goodmanista pikkutavaroita myyvästä liikkeestä Flying Tiger Copenhagen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.