Hernekeitto kuuluu laskiaiseen meillä Suomessa. Niin myös meidän perheessä, sillä pidämme molemmat hernekeiton mausta. Eilen tein lounaaksi tätä keittoa.
Jo useamman vuoden ajan olen testaillut eri keittoreseptejä pakastetuista tai tuoreherneistä. Tällä kertaa kiinnostuin netistä löytämästäni keittiömestari Antti Vahteran reseptistä. Se löytyi Viini-lehden sivustolta.
Tarvittavat raaka-aineet lukuun ottamatta tuoretta persiljaa ja smetanaa löytyivät kotoani. Oli kuitenkin tuoretta basilikaa ja ruohosipulia sekä smetanan tilalle Creme fraichea.
Aineet
250 g tuoreita (pakaste) herneitä
1 salottisipuli
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
8 dl mietoa kasvislientä
2 dl kuohukermaa
1 dl silputtua persiljaa
mustapippuria
suolaa
smetanaa
Valmistusohje
Kuullota silputtu sipuli ja herneet voissa. (Itse otin 2 sipulia.)
Lisää vehnäjauhot, kasvisliemi ja kerma. (Itse kiehutin muutaman minuutin ja lisäsin vasta sitten kerman.)
Lisää joukkoon persilja ja mausteet.
Kaada keitto tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja soseuta tasaiseksi.
(Huom! Siivilöi keitto, jos haluat)
Lisää lusikallinen smetanaa juuri ennen tarjoilua keiton pinnalle.
Keiton valmistaminen sujui todella sukkelasti (n. 15 min) ja maku oli mahtava itsetehtyjen sämpylöiden kanssa. En siivilöinyt keittoa vaan kaikki syötiin.
Basilika ja ruohosipuli eivät mielestäni riidelleet muiden makujen kanssa. Mustapippuria rouhaisin myllystä valmiin annoksen päälle lautaselle.
Tuoreyrttikukkaset ja Isot Onnittelut Iivo Niskaselle upeasta 15 km kultahiihdosta Lahden MM-kisoissa tänään!
Tänään on taas persiljaakin tuoreena! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.