Ruokaohjeita

Sivut

maanantai 20. maaliskuuta 2017

Helppo ja hyvä broileritortilla



Tortillaplätyt ovat pelastaneet meidän pikkuperheen nälkäännääntymiseltä monta kertaa. Voileipä toimii tietenkin aina pika-, ja pikkunälkään, mutta tämä on  herkullisempi ja täyttävämpi vaihtoehto.
Lämmin voileipä syntyy lähes samoista aineista ja on myös sekä helppo että herkullinen.

Tekemällä oppii, nämä vaativat vielä "tuotekehittelyä"
Olen tehnyt maissitortilloja pari kertaa itse, mutta kaupasta ostetut kokojyvätortillat kelpaavat yhtä hyvin. Makuasioista ei kannata yleensä kiistellä, yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta! Helpommalla pääsee joka tapauksessa ostamalla valmiita lättyjä.

Täytevaihtoehtoja on joka lähtöön. Tonnikala, savulohi, vihannekset, leikkeleet, paistettu broilerin tai naudan jauheliha jne jne. Kasviksia sekaan ja hyvä tulee!


Yllä olevasta linkistä löydät hyvän ohjeen kasvistortillaan. Olen tehnyt niitä jo useamman kerran ja aina ovat tehneet kauppansa.

Aloitan yleensä tortillan valmistuksen freesaamalla sipulia ja valkosipulia pannulla. Broileri vaatii kuumemman lämpötilan paistinpannuun, jotta pinta ruskistuu kauniisti. Mukaan voi laittaa mustapapuja, kaltattua (kuoret poistettu) tomaattia, paprikaa, chiliä ja mitä muuta kaapista/jääkaapista löytyy.
Mausteeksi tulee suolaa, pippuria, paprikaa (savupaprikaa) currya tms mielimausteita.


Täytettä tulee n. 2 rkl yhdelle lätylle. Pohjalle sopii hyvin myös Sweet thai- chili sauce-tyyppiset hapanimelät maut, jos niistä tykkää. Toimii meillä!


Tortillat taitellaan napakasti ja asetellaan vieri viereen uunivuokaan, sitten peitetään kauniisti ruskistuvalla juustoraasteella; Emmental, Cheddar, Mozzarella, Oltermanni jne.

Kypsennetään n. 220 ast lämmössä 5 - 15 min. Grillivastus nopeuttaa ruskistumista, mutta vuokaa ei kannata laittaa ylätasolle, etteivät pääse palamaan.

Valmiina uuniin!
Herkullista lisämakua saa tortilloihin Cheddar-juustoviipaleilla tai Valio Koskenlaskija Ruoka cheddar-juustolla. Erityisesti talon Mies tykkää tästä iltapalasta!

Lisukkeena maistuu raikas salaatti molemmille.

Guacamolen teen muussaamalla pari kypsää avocadoa, yhden kypsän tomaatin, vähän valkosipulia ja sekoitan tai pyöräytän blenderissä tai sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Kermaviili, majoneesi, smetana tms pehmentää makua ja mausteina (sitruuna)pippuria, suolaa sekä ripaus sokeria. Pari rkl limen tai sitruunan mehua antaa sopivasti hapokkuutta. Tätä herkkua ei joka kerta tule tehtyä, vaikka maistuukin hyvin tortillan kanssa.

4 kommenttia:

  1. Tein näitä lauantai-iltana vieraille ja todella maistui heille sekä myös meille, kiitos hyvästä ohjeesta. Lastasin täytteet tortillaveneisiin, oli helpompaa kun ei tarvinnut käännellä lettuja. "Kalttasin" paprikat uunissa ja poistin kuoret, sopii erittäin hyvin näihin. Lisää samanlaisia "helppoja" ja näin maittavia ohjeita illanistujaisiin.

    VastaaPoista
  2. Nam nam! Tortillaveneesi kuulostavat herkullisille. Kokeilenpa itsekin tuota paprikoiden kalttaamista. Kiitos vinkistä! Tykätään kovasti paprikasta tortillojen täytteenä.
    Lindsrömit broilerin jauhelihasta ovat tuota pikaa tulossa...niistä on jo kaksi toivetta:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä jo valmiina, söin juuri lounaaksi. Tuli liian kuivia muuten ihan OK. Odotan innolla sinun versiotasi.

      Poista
  3. Herkullisia varmaan valmistit! Nyt tuli vähän paineita :) Täytynee kaivella vanhoja reseptejä.

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.