Ruokaohjeita

Sivut

sunnuntai 13. elokuuta 2017

Parasta lohisoppaa lautasella

Tuoretta tilliä ja varhaissipulin varsia voi lisätä vielä lautaselle.
Uusista perunoista, varhaissipuleista ja terveellisestä merilohesta syntyy mielestäni parasta lohisoppaa. Meillä syödään aika usein kalaruokaa ja lohi on edelleen yksi lempikaloistamme. Siitä on helppo tehdä maistuvaa ruokaa monella eri tavalla. Kiireen keskellä soppa syntyy alle puolessa tunnissa. Uudet, pieneksi pilkotut perunat nopeuttavat keiton valmistusta ja maistuvat hyvälle tässä perus-lohikeitossa.


Aineet lohisoppaan (3 - 4 hengelle)

n. 10 keskikokoista uutta perunaa
3 - 4 varhaissipulia varsineen
n. 350 - 400 g lohikuutioita
2 dl vettä
1 dl kermaa
3 dl maitoa
1 - 2 kpl tehdasvalmisteisia kalaliemikuutioita (vähäsuolaisempia itsetehtyjä 4 kpl)
suolaa tarvittaessa
tuoretta tillisilppua
pippuria myllystä (musta-, valko-, tai limepippuria)

Keittoon voi lisätä lopuksi n. 2 dl katkarapuja (ei kiehuteta enää)

Parhaat kalaliemikuutiot saa tekemällä ne itse. Aiemmin elin harhaluulossa, että niiden valmistaminen on jotenkin vaikeaa ja työlästä. Mutta eipä suinkaan! Kerralla tulee pitkäksi aikaa ilman lisäaineita tehtyä lientä, jonka voi pakastaa. Pakastan liemen jääpalapusseihin ja lisään tarvittaessa kalaruokiini.
Nappaa ohje esim täältä!     Itsetehty kalaliemi


Ohjeet

1. Pese perunat ja leikkele pieniksi paloiksi. (uusia ei tarvitse kuoria)
2. Lisää kattilaan 2 dl vettä, kiehauta ja kippaa perunat sekä kalaliemikuutiot sekaan. (Lisää suolaa, jos kalaliemi on suolatonta.)
3. Leikkaa sipulit viipaleiksi. 
4. Kun perunat ovat kiehuneet 5 min, lisää kattilaan kerma ja maito.
5. Anna kiehua jälleen 5 min.
6. Kippaa sipulit vihreitä varsia lukuun ottamatta kattilaan.
7. Lisää kalapalat kattilaan ja anna taas kiehua n. 5 min.
8. Testaa, ovatko perunat kypsyneet pehmeiksi ja kalat kypsiksi.
9. Lopuksi lisää tillisilppua, pippuria ja katkarapuja keittoon. Ota pois liedeltä.

Perunarieskaset salaatilla, juustolla ja tuorekurkulla maistuvat lohikeiton kaverina.
Tarkista vielä suolan riittävyys ja lisää halutessasi mausteita. Pieni nokare voita kuuluu lohikeittoon, elleivät kalorit kauhistuta. Meille maistuu ilmankin!



Koulut ovat alkaneet ja useimmilla kesäloma loppunut ja työ kutsuu. Kesä alkaa kääntyä kohti syksyä. Tätä autoa ei voinut ohittaa ilman hymyn leviämistä suupieliin. Tosin auto oli pysäköitynä Aulangon kylpylän pihaan ja herätti hilpeyttä muissakin kuin minussa.


Onpa ihanaa, kun Suomessakin näkee vielä tällaista huumorin pilkettä ja rohkeutta kertoa siitä muillekin. Tätä autoa ei voinut olla huomaamatta ja teki mieli tuottaa iloa blogissani vieraileville. Olettekohan nähneet vastaavaa liikenteessä?

Hopealinjan laiva pysähtyy Aulanko-hotellin laiturissa kesäisin.
Hämeenlinnassa oli viikonloppuna upea tunnelma Elomessujen, Elofestin, Linna Cruisingin  ja muiden kesätapahtumien johdosta. Autoja sekä ihmisiä tuntui pikkukaupungissa riittävän ihan isomman cityn tyyliin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini. Otathan rohkeasti yhteyttä!