Ruokaohjeita

Sivut

lauantai 5. elokuuta 2017

Pekonipannaria iltapalaksi


Pannari on aina maistuva ja helppo iltapala. Erityisesti suolaiset pannarit maistuvat mihin aikaan päivästä tahansa. Tänään tein pikkusiskoni vinkistä pekonipannaria, jonka resepti tulee Ruotsista (fläskpannkaka). Omaan versiooni laitoin lisäksi pakasteesta sulatettuja kantarelleja sekä pari sipulia vihreine varsineen. Talon Mies lähti piipahtamaan tutulla kantarellipaikalla samaan aikaan, kun iltapalaksi aiottu pannari kypsyi uunissa. Muutama iso ja monta pientä keltavahveroa eli kantarellia löytyi jo metsästä. Kunpa polveni paranisi sen verran, että pääsisin syksyn mittaan itsekin lempipuuhaani eli etsimään noita keltaisia herkkuja koivikon kätköistä.


Aineet pekonipannariin n. 30 cm suuruiseen uunivuokaan

4 dl maitoa
½-1 tl suolaa
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
½ dl hienoja ruisjauhoja
(tai pelkästään vehnäjauhoja 3½ dl)

Vuoan pohjalle (käytä leivinpaperia, jos teet uunipellille isomman annoksen)
1 rkl öljyä
1 pkt Amerikan pekonia (170 g)
2 kpl varhaissipulia varsineen
(n. 2 dl kantarelleja tai muita sieniä)


Ohjeet

1. Pilko pekoni pieniksi paloiksi ja lisää voideltuun uunivuokaan.
2. Laita uuni kuumenemaan 220 ast ja siirrä vuoka uuniin.
3. Tee pannaritaikina samalla, kun uunin lämpö kohoaa 220 ast ja pekonit paistuvat.
Sekoita maidon joukkoon muut aineet ja vatkaa seos tasaiseksi. Jätä taikina hetkeksi turpoamaan.


4. Lisää sienet (halutessasi) ja sipulit pekonien joukkoon.
5. Kaada pannaritaikina vuokaan ja paista n. 210 asteessa uunin keskiritilällä 25-30 min.



Kannattaa seurailla loppuvaiheessa tarkkaan, ettei pinta pääse paistumaan liikaa. 
Meille maistui tämä pannari puolukkasurvoksen, raejuuston, tomaatin ja salaatin kanssa. Toivottavasti kantarellisaalis olisi yhtä runsas kuin viime syksynä ja tätäkin herkkua voisi tehdä aina, kun alkaa mieli tehdä.

Tässä tämän kesän ensimmäinen kantarellisaalis. Huomiselle lounaalle tulossa kantarellikeittoa alkupalaksi.
Ruotsalaisen ohjeen mukaan pannari tehdään savustetusta sianlihasta uunipellillä. Maitoa tarvitaan silloin 6 dl ja myös jauhoja hieman runsaammin.
Klikkaahan linkkiä, jos kiinnostuit alkuperäisestä reseptistä!

Ruotsalainen fläskpannkaka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.