Ruokaohjeita

Sivut

torstai 31. elokuuta 2017

Valkosuklaa-vadelmamuffinit


Sataa kuin saavista kaatamalla ja viikonloppukin tulossa. Hyvä, ellei paras mahdollinen syy leipoa. Nopeaa, herkullista ja helppoa tällä kertaa. Suunnitelmat muuttuivat sateen myötä ja kävelylenkki ystävän kanssa kampaamon jälkeen ei onnistu. Hrmmm! Leipominen on ainoa lääke tähän harmitukseen. Eväskahvit Hämeen linnan puistonpenkillä tuoreiden muffineiden kanssa pitänee unohtaa. Maistuvat ne sisälläkin. Pakko mikä pakko!


Muutettuamme kolme vuotta sitten uuteen kaupunkiin ja kotiin saimme usein vieraita. Etsin netistä aina takuuvarmaa kahvileivän ohjetta ja löysin "Tommin valkosuklaamuffinssit" -nimisen ohjeen. Onnistuivat heti ensimmäisellä kerralla, joten resepti pääsi ikiomaan lempireseptit kirjaani. Alkuperäisessä ohjeessa ei muistaakseni ollut marjoja, mutta hieman jauhojen määrää lisäämällä onnistuvat. Maitotuotteena tykkään käyttää kermaviilin sijaan kevyttä Creme Fraichea, mutta pelkkä maitokin on varmaan ok. 


Valkosuklaata löytyi kaapistani liian vähän, joten tällä kertaa lisäsin puolet tummaa suklaata. Ei haitannut! 
Klikkaa linkkiä, jos haluat lisää muffinssiohjeita!                
Muffinssit monella tapaa

Aineet n. 16 muffinssiin

125 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
100 g valkosuklaata
1 prk kermaviiliä/Creme Fraichea
3,5  - 4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
(vadelmia/puolukoita/mustikoita halutessasi)

Ohjeet     (paloitttele aluksi suklaa(t) karkeaksi raasteeksi)
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi.
  2. Lisää munat yksitellen huolellisesti vatkaten.
  3. Lisää paloiteltu suklaa kuiviin aineisiin.
  4. Lisää kermaviili tms ja kuivat aineet vuorotellen taikinaan. 
  5. Lisää halutessasi pari dl marjoja.
  6. Annostele taikina muffinssivuokiin.
  7. Paista 180 - 200 ast /15 - 20 min. (Seuraa ja peitä leivinpaperilla, jos ruskistuu liikaa.)
Metallisen työvälineen käyttö sekoittelussa auttaa kuulema siinä, että taikina säilyy ilmavana. En ole huomannut eroa, koska automaattisesti otan ison metallilusikan sekoitteluun. Olen leiponut todella paljon näitä muffineja.

Voi että harmitti, kun unohdin silikoniset muffinssivuokani. Nämä paperiset eivät olleet parhaat mahdolliset.
Tällä kertaa laitoin palan valkosuklaata ja tuoreen vadelman jokaiseen muffiniin. Maistui aika kivalle! Tein tänään alkuperäistä ohjetta isomman määrän muffinsseja (20 kpl) lisäämällä kaikkia aineita hieman.


Ja kyllä kyllä! Heti tuli parempi mieli ja sadekin näytti jo siedettävämmälle ;)) Kyllä se taas tästä. Herkullinen valkosuklaa-tuorejuustokuorrute tekisi näistä entistäkin juhlavampia, mutta tällä kertaa kelpaavat näinkin. Valkosuklaata pitää hankkia lisää.

Herkulliselle maistui myös tämä Kaarina-ystäväni "leipoma" mansikka-viineri. Että tällainen sadepäivä :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.