Suklaaräiskäleitä, marjoja, kermavaahtoa ja suklaakastiketta. Tästä ei herkku paljon parane! |
Mustikka-aika alkaa olla ohi, mutta mökkimaastosta löysimme niitä vielä riittävästi.
Vadelmat odottivat poimijaansa innokkaasti ja mehukkaat, kypsät marjat putosivat maahan pienimmästäkin kosketuksesta. Onneksi saimme pari litraa astioihimmekin.
Puolukat ovat täällä Hämeessä juuri sopivan kypsiä hilloa ajatellen. Olen keittänyt vuosikymmeniä herkullista puolukkahilloa lisäämällä vain vettä ja sokeria puolukoiden joukkoon. Mukana pitää olla hieman raakoja marjoja, jotta hillo sakeutuu.
Pienen marja-annoksen puhdistaminen onnistuu nopeasti upottamalla marjat veteen. Roskat nousevat pinnalle ja puhtaat marjat jäävät pohjalle. Näpsää, mutta vain mustikat jäivät pohjalle. Helppo oli sentään nyppiä roskat pinnalta, joten pieneen marjastussatsiin tämä oli aika helppo konsti.
Huomenna pitää keitellä lisää tätä herkkua. Onneksi puolukoita näyttää riittävän mukavasti. |
- Laita kattila liedelle ja lisää siihen ½ dl vettä, n. 8 dl puolukoita ja 0,5-1 dl sokeria.
- Anna kiehua hiljaa poreillen n. 10 - 15 min.
- Voit kerätä pinnalta vaahtoa pois, jos sitä muodostuu paljon.
- Jäähdytä hillo ja tarjoa esim jäätelön lisukkeena.
Tänään maistelimme tätä hilloa sekä ruoan että räiskäleiden kanssa. Makea ja toisaalta hieman hapan maku maistui erittäin hyvälle molemmissa. Täytekakun ja kääretortun väliin puolukkahillo antaa hyvän ja raikkaan maun. Suosittelen!
Ohukaistaikina n. 6 - 8 kreppiin
1,5 dl (n. 100g) vehnäjauhoja
n. ½ dl kaakaojauhetta (tai vastaava määrä suklaata)
1/4 tl suolaa
1 rkl sokeria (ei tarvita, jos käytit suklaata)
2 keskikokoista munaa kevyesti vatkattuna
1 rkl voisulaa
3 dl täysmaitoa/mantelijuomaa tms
1 tl vaniljauutetta tms vaniljaa
Ohjeet
- Sekoita jauhot, suola, sokeri ja kaakao kulhossa.
- Tee keskelle kuoppa ja lisää siihen voi, munat, maito ja vanilja.
- Vatkaa ainekset sileäksi taikinaksi.
- Jätä taikina tekeytymään jääkaappiin vähintään 30 min.
- Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää 1 tl voita, levitä sula voi koko alueelle. (Kirkastettu voi sopii räiskäleiden paistoon hyvin.)
- Kaada lettutaikinaa pannulle sen mukaan, kuinka ohuita tai paksuja räiskäleitä haluat. Kääntele pannua, jotta taikina leviää pannulle kauttaaltaan.
- Paista lettua puoleltaan n. 2 min eli niin kauan, kunnes se liikkuu pannulla ja irtoaa hyvin pohjasta. Käännä lastalla ja paista molemmin puolin rapeaksi.
- Tarjoile hillon, kermavaahdon, marjojen, hedelmien tms kanssa!
Meidän räiskäleet olivat tänään aika paksuja. Seuraavalla kerralla tehdään pitsinohuita kreppejä. |
Kermavaahto oli tänään pullosta pursotettua, mutta eipä haitannut. Oli paljon herkullisia makuja! |
Syystä tai toisesta ruoka ja kahvit maistuvat huomattavasti maukkaammille ulkoilmassa. Tänään oli vielä ihanan lämmin ja aurinkoinen sää, joten ruokailimmme aamiaisesta alkaen kaikki ateriamme ulkoterassilla. Mahtavaa!
Emme omista omaa mökkiä, joten viikon vierailut vuokramökeillä tuottavat meille paljon iloa. Sää saisi mielellään olla sateeton ja aurinkoinen silloin harvoin, kun päästään mökkeilemään. Viime kesänä saimme nauttia ihanista ilmoista tällä samaisella mökillä ja toivomme samanlaisia säitä tällekin viikolle. Sateen sattuessa ratkomme ristisanoja ja sudokuja, lueskelemme, kuuntelemme radiota tai pelaamme korttia sisätiloissa. Ja tottakai saunomme ja laitamme hyvää ruokaa. Kuluu se aika niinkin :))
Marjat sopivat hyvin salaatinkin joukkoon. Mustikat ja vadelmat ovat suosikkejamme. |
31.7.2019 Alla muutama kuva kesän 2019 suklaaräiskälebileistä! Nesteenä käytin mantelijuomaa ja osan jauhoista korvasin mantelijauheella. Herkullisia räiskäleitä tuli tälläkin kertaa. Tein taikinaa suuremman annoksen, koska herkuttelijoitakin oli enemmän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.