Ruokaohjeita

Sivut

maanantai 11. syyskuuta 2017

Broileria Igorin tapaan ja irtiotto arjesta

Paprika, sipuli, valkosipuli, smetana ja mausteet antavat Igorin kanalle mahtavan hyvän maun. Nam!
Joskus tekee hyvää lähteä reissuun ilman isompia suunnitelmia. Viikonloppu oli suurenmoisia tapahtumia ja tänään on nautittu auringon lämmöstä Ypäjällä golfaten. Eli on kuljettu idästä länteen. Ainakin mielikuvani Igorin kanasta vie itärajan toiselle puolelle. Ohje on "Peggyn pieni punainen keittiö" blogista enkä ihmettele ollenkaan sen saamasta suuresta suosiosta. Tätä ruokaa kuuluu maistaa, jotta ymmärtää miksi tätä hehkutan. Lapsetkin pitivät ruoasta kovasti, joten suosittelen koko perheen yhteiselle aterialle. Suolakurkun ja persiljan jätin tällä kertaa pois; varmuuden vuoksi. Herkuttelimme tällä broileriruoalla lastenlasten ja heidän vanhempiensa kanssa lauantailounaalla.


Peggyn pieni punainen keittiö, kanaa igorin tapaan   Linkkiä klikkaamalla löydät alkuperäisen ohjeen.

Eriväriset paprikat ja sipulit saavat herkullista makua smetanasta ja kermasta. 
Aineet broileria Igorin tapaan 6-8 hengelle

8 kpl broilerin fileitä
1 rkl öljyä
1 punainen paprika suikaloituna
1 oranssi paprika suikaloituna
1 keltainen paprika suikaloituna
2-3 salottisipulia viipaloituna
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
½-1 dl tomaattipyrettä
1 rkl kookossokeria tms
2 tl suolaa
2 dl kasvislientä
2 prk eli 240 g smetanaa
1 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä

Ohjeet      Laita aluksi uuni kuumenemaan 175 asteeseen!
  1. Pilko kasvikset ja kuivaa kanafileet talouspaperilla.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota paprikat sekä sipulit.
  3. Lisää muut aineet ja jätä kastike saostumaan hetkiseksi. 
  4. Ruskista broilerifileiden pinta ruskeaksi paistinpannulla ja siirrä ne sitten uunikulhoon.
  5. Kaada kastike fileiden päälle ja siirrä vuoka uuniin.
  6. Laita ruoka uuniin n. ½ tunniksi. 
  7. Tarjoa riisin, pastan tai perunoiden kanssa.
Broilerit valmiina ottamaan lämpöisen kastikekylvyn ja siirtymään uunin lämpöön.


Vihreä salaatti ja tuorekurkkuviipaleet sopivat hyvin tälle aterialle, mutta maistuu ilmankin. 


Tämä ruoka on hyvä ratkaisu, jos haluaa tehdä ruoan valmiiksi jo edellisenä päivänä. Maku vain paranee uudelleen uunissa lämmitettynä. Aion tehdä toisenkin kerran.

Muutama kuva vielä tämän päivän tapahtumapaikoilta. Näitä on mukava katsella myöhemminkin ja palauttaa mieleen tämä pitkästä aikaa aurinkoinen syyskuun päivä. Ne ovat olleet todella harvinaista herkkua kesällä ja syyskesällä 2017.

Aamupäivällä aurinko piilotteli vielä pilvien takana. Lämpöä oli silti jo 15 astetta.

Loimijoki-Golfin klubitalo ja muu miljöö Ypäjällä on mieliinpainuvan erilainen hyvällä tavalla.
Ypäjän hevoset katseenvangitsijoina keskellä liikenneympyrää, keskellä kylää.

1 kommentti:

  1. Heippa Leena-täti! Sisko linkkaamana tänne blogiisi löysin :) Valtavan herkullisia ruokia ja leipomuksia olet loihtinut, tässä lukiessa alkoi vatsa kurnimaan :D Talon Miehelle terkut! Pitäisi varmaan treffata joku kerta kun samalla kylällä asutaan. T: Nina

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.