Ruokaohjeita

Sivut

maanantai 18. syyskuuta 2017

Nyhtöbroileritortilla uudella valmistustavalla

Korianteri alkaa olla lempiyrttini ja sopii hyvin tämäntyyppisen tortillan makuun. 
Tein muutama viikko sitten postauksen tortillasta uudella valmistustavalla. Täytteenä oli tuolloin härkistä. Uudentyyppinen valmistustapa oli niin helppo ja nopea, että ihastuimme siihen välittömästi. Ensimmäisellä kerralla taitos tuotti hieman päänvaivaa, mutta harjoitus tekee tässäkin asiassa mestarin. Maku on herkullinen ja lopputulos käteen sopiva. Laitanpa pari vinkkiä, joilla tekeminen helpottuu.
Tätä linkkiä klikkaamalla saat hyvän vinkin valmistustavasta.

Härkistortilla uudella valmistustavalla


Tortillan sisälle tulevat aineet voi jokainen itse suunnitella. Hieman salaattia, jotain lihaisaa ja tuoreita vihanneksia sekä hyvää juustoa  ts ruoka-aineita, jotka maistuvat ja joita yleensä löytyy jääkaapista. Nyhtökaura, härkis, leikkeleet jne ovat nopeita ja proteiinipitoisia täytteitä kasvisten lisäksi. Jauheliha sopii tähän hyvin, mutta vie vähän enemmän aikaa. Sen joutuu paistamaan alkuun kypsäksi. Sipuli, juusto ja mausteet antavat lisämakua. Näitä oli meillä tällä kertaa iltapalassamme.

Aineet 2 tortillaan

n. 2 rkl voita/öljyä paistinpannulle
2 isoa tortillaplättyä
2 pientä tortillaplättyä
2 chedar-viipaletta
2 rkl juoksevaa Cheddar-juustoa
muutama salaatinlehti
paprikaa
n. 2 dl nyhtöbroileria
BBQ-kastiketta (savunmakuista)
2 rkl Sweet chili saucea
n. 2 dl Emmental-raastetta


Ohjeet

  • Valitse tortillan sisälle tulevat aineet.
  • Lado isomman tortillaplätyn päälle aineita haluamassasi järjestyksessä.
  • Ripottele sulavaa juustoa isomman plätyn reunoille ja aseta pieni plätty päällimmäiseksi. 
  • Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää voi/öljy.
  • Taittele tortillalätty videon antamilla ohjeilla ja paista rapeaksi ja ruskeaksi.
  • Herkuttele ja tee vielä toiset tortillat, ellei nälkä vielä lähtenyt ;))

Hyvät raaka-aineet ja mausteet omaan makuun takaavat herkullisen lopputuloksen.



Reunoille ripoteltu juustoraaste auttoi tortillan koossapysymiseen ihan ratkaisevalla tavalla. Tomaatit ja muut tuoreet vihannekset sopivat hienosti lisukkeeeksi tähän annokseen.


Voit syödä tätä ruokaa suoraan haukkaamalla tai veitsellä ja haarukalla. Parhaimmalle tämä maistuu reippaan ulkoilun jälkeen, kun pitää saada nopsaan jotakin maistuvaa ja silti lämpöistä suuhunpantavaa. Talon Mies on erityisen ihastunut paistinpannulla paistettuun tortillaan. Hyvin on maistunut minullekin.


Aulangon puistometsässä alkaa näkyä syksyisen ruskan kauniisti värittämiä puita. Pihlajanmarjoja on runsaasti, joten pitäisiköhän sittenkin kehitellä edes pieni hilloke tuosta nyt kovasti mainostetusta marjasta. Pihlaja on minun lempipuuni ja tykkään siitä valtavasti, mutta happamia marjoja en ole osannut hyödyntää. Sokeria tuo hillo taitaa tarvita runsaasti. Mut ans kattoo nyt!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.