Ruokaohjeita

Sivut

perjantai 15. syyskuuta 2017

Grillattua omenaista nyhtöbroilerileipää iltapalaksi

Korianteri antaa hienoa makua tälle iltapalalle. (jos siitä tykkää)
Nyt on iltapalaherkun maut kohdillaan. Tuoretta padassa paistettua maalaisleipää voi mielihalulla syödä sellaisenaan, mutta täytettynä ja grillattuna en osaa kuvitella upeampaa makuelämystä. Tämä täytyy itse kokea! Idean grillattuun leipään sain ihanasta suosikkiblogistani "Kaikki äitini reseptit". Pataleipää on tehnyt mieli jo pitkään, joten tässäpä tuli napattua kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Heh,heh!

Omena-cheddar-broilerileipää       Klikkaahan linkkiä, haluat varmaan tietää alkuperäisen reseptin.

Tein taikinan illalla klo 22 maissa ja leivoin seuraavana päivänä n. klo 16 maissa.
Olen tehnyt säännöllisen epäsäännöllisesti pataleipää, koska se vaan on parasta ja helpointa leipää. Keski-Suomalaisen ruokaliitteestä löysin ensimmäisen ohjeeni lähes 10 v sitten. Sen jälkeen olen testaillut useampia reseptejä. Kaikki ovat olleet hyviä kuten tänäänkin leipomani leipä. Laitanpa linkin, jos haluat kurkata.

Maailman paras ja helpoin leipäohje

Omassa leivässäni on hiivaleipäjauhoja 5 dl ja 3 dl vehnäjauhoja, vettä 4 dl ja suolaa vain 1 rkl. Muuten tein juuri ohjeen mukaan.

Puoli tuntia ennen uuniin menoa taikinaa käännellään ja jätetään vielä kertaalleen kohoamaan.

Tällä kertaa kippasin taikinan suoraan taikinakulhosta kuumaan pataan. Vähän jauhoja ja viiltoja pintaan, sitten kuumaan uuniin kannen alle paistumaan.

30 min paistunut uunissa. Nyt kansi pois ja saa olla vielä 15 min ruskistumassa.

Nyt on hyvä väri ja pohja kumisee. Valmista on!


Pataleipä on siitä ihanaa, että onnistuu poikkeuksetta ja on tooodella hyvää. Meillä jää harvoin pakastettavaksi mitään, koska tämä herkku maistuu parhaimmalle pian uunista ottamisen jälkeen. Suosittelen lämpöisesti kokeilemaan, ellet ole vielä ehtinyt.

Pienellä vaivalla supermaukasta maalaisleipää. Älä enää mieti, vaan laita taikina tekeytymään.
Vielä kolmas linkki samassa postauksessa, mikäli haluat valmistaa nyhtöbroileria.

Hampurilaiset nyhtöbroilerilla


Voi että kaipaan välillä sitä aikaa, kun omenat kasvoivat omassa pihassa. Tosin viinimarjat, raparperit ja kaikki muutkin oman puutarhan tuotteet ovat entistä elämää. Ennen oli ennen ja nyt on nyt. Kolme vuotta sitten muutimme taloon, jonka pihassa ei kasvanut muuta kuin hento nurmikko. Istutimme omena- ja luumupuun heti eka syksynä. Tänä kesänä ei tullut edes niitä muutamaa hedelmää, joista iloitsimme suuresti viime vuonna. Onneksi kaupassamme oli tänään upeita suomalaisia omenoita kohtuuhinnalla. Ei tarvinnut lähteä edes torille saakka.

Nyhtöbroileria ja savulle maistuvaa BBQ-kastiketta laitettiin väleihin antamaan vahvempaa makua. 

Nämä leivät on tehty Nannan ohjeiden mukaan lähes semmoisenaan, pientä savun makua ja nyhtöbroileria lukuun ottamatta. 

Hämärän hyssyssä kaasugrillin parilalla iltapalaleivät valmistuivat herkullisiksi. Kyllä maistui!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.