Ruokaohjeita

Sivut

torstai 21. syyskuuta 2017

Kakkuja ja muutakin makiaa muisteltavaa

Äitienpäivänä 2016 herkuteltiin tällaisella överikakulla. Oli todella makeaa, mutta myös suolaista ja mansikkaista.
Pari päivää on kulunut aika mukavasti leipoen pikkuleipiä, kakkua ja vähän suolaistakin lapsenlapsemme 4-vuotissynttäreihin. Katselin tänä aamuna kuviani ja päätin pelastaa muutamia tänne blogiini. Näihin ei tule reseptejä, koska suurin osa on tehty oman suunnittelun pohjalta. Nämä ovat itselleni muistin tueksi, koska huomaan unohtavani aiemmat leipomukseni, ellen ole tullut näpänneeksi valokuvaa. Ja suurin osa valokuvista poistuu puhelimesta pikkuhiljaa, kun uusia tulee tilalle. Nyt nämä säilyvät täällä blogissani ja voin halutessani käydä muistelemassa monia kivoja tapahtumia ja herkutteluhetkiä perheenjäsenten ja ystävien kanssa.

Kesäinen mansikka-kinuskikakku Itävällan vieraille kesällä 2016.

Prinsessakakku jouluna 2016.

Lapsenlapsemme toinen synttärikakku 2016, kaverisynttäreillä oli oman äidin leipoma kakku.

Ylläripullia äidille ja isille lastenlastemme leipomina. Sisältä löytyi muistaakseni suklaatakin :)) 

Herkkupullia on kiva nauttia päiväkahvin kanssa vaikka joka iltapäivä.

 Pojantyttäremme 6v synttäreille leivottiin yhdessä pikkuleipiä joulukuussa 2016.

Lastenlastemme ikiomat piparkakkutalot jouluna 2016. Hauska ja kiva projekti.
Talon Mies pääsi parempaan seuraan Helsingin Esplanadilla joulun aikaan 2016.

Mintunmakuinen överikakku joskus talvella 2017

Piparkakkumaja joululta 2016, ohje Koko Suomi leipoo-kirjasta.
Helsinki on upea joulukaupunki.

Mokkapalat kuuluivat omien poikieni lapsuuden herkkuihin. Nyt ne maistuvat lapsenlapsille.
Oho! Kaksi kakkua neljälle syöjälle. Olin leiponut mango-juustokakun ja ystävät toivat upean suklaakakun. Olipa ihanaa herkutella kahdella kakulla joulun 2016 tienoilla.

Isosiskoni vinkkaama runsaasti pähkinöitä sisältävä kinuskipiiras oli liian hyvää :)) Uskomaton herkku.
Ohjeet herkulliseen Mazariini-toscakakkuun Anders Wikströmin ohjein

Murotaikina

3½ dl vehnäjauhoja
3½ dl tomusokeria
200 g voita
2 keltuaista

Mazariinitäyte

250 g mantelimassaa
½ dl sokeria
125 g voita
2 kananmunaa
1 keltuainen
3 rkl vehnäjauhoja

Pähkinätosca

½ dl kermaa
50 g voita
½ dl sokeria
2 rkl glukoosisiirappia
200 g pähkinäseosta (pekaani-, saksan-, hassel-, cashew-, mecadamiapähkinöitä)

Valmistusohjeet pohjaan
  1. Valmista murotaikina sekoittamalla jauhot ja tomusokeri.
  2. Nypi joukkoon kuutioitu voi ja lopuksi keltuaiset nopsasti.
  3. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tekeytymään. (n. 2 h) 
Valmistusohjeet täytteeseen

  1. Sekoita mantelimassa ja sokeri keskenään. (yleiskoneessa helpoin)
  2. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää muna, keltuainen ja lopuksi vehnäjauhot.
Ota taikina jääkaapista ja kaulitse pyöreäksi kiekoksi ja painele piirasvuoan (25 cm) pohjalle. Pursota mazariinitäyte pohjan päälle ja paista kakkua uunissa n. 190 ast / 30-40 min, kunnes täyte on hyytynyt.
Valmistusohje toscaseokseen (tee sillä välin, kun piiras on paistumassa)

  1. Laita kattilaan kerma, voi, sokeri ja glukoosisiirappi. Kiehauta.
  2. Kiehuta, kunnes seos hieman sakenee ja lisää joukkoon päkinät.
Kun mazariinitäyte on hyytynyt, lisää toscaseos päälle ja paista vielä n. 15 min.

Anna ainakin hetkinen jäähtyä ennen kuin käyt käsiksi! Nauti ja iloitse elämästä! Kutsu kaveritkin mukaan herkuttelemaan!

Mantelivoista tehtiin herkkukarkkeja pikkusiskoni kanssa helmikuussa 2017
Juustoleipä kinuskikastikkeella ja lakoilla on talon Miehen ja minun lempiherkkua.

Vaaleavihreitä macaronseja joskus talvella 2016. Maku oli hyvä, mutta ulkonäössä vielä puutteita.


Löytyyhän Hämeenlinnastakin kauniita koristeita joulun aikaan :))

Pullia on leivottu lastenlasten kanssa monet kerrat. Tässä hienoja ja herkullisia lasten leipomuksia.

Yksi upeimmista jälkiruoista koskaan eräässä ravintolassa. Ei se ulkonäkö vaan maku. Naminami!

Isosoiskoni vuosi sitten lähettämä kuva on uskomattoman upea.
Hyvää ja kaunista ajanjaksoa kaikille blogiani lukeville! Kiitos paljon te ihanat ihmiset, kun haluatte käydä hakemassa vinkkejä kokkailuunne blogistani!  

2 kommenttia:

  1. No nyt on niin upean näköisä herkkuja että...Nyt ehdottomasti haluaisin tuon kinuskisen ja pähkinäisen piiraan ohjeen, kiitos. Odotan innolla sen ohjetta, kyllä kaikista muistakin ohjeet kelpaisi, kiitos etukäteen. Vautsi vau, mikä piparimaja, oli varmaan vaikea saada pysymään pystyssä.

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos kovasti! Tuntuu se vaan niin ihanalle, kun joku kehuu. Kaivelen pähkinä-kinuskipiiraan ohjeen ja laitan jossakin vaiheessa blogiini. Muttta varoituksen sana; ainakin minusta se oli vastustamattoman herkullista. Olen tehnyt vain kerran, joten osa oli uutuudenviehätystä.
    Piparimaja keikkui iloisesti, mutta pysyi kuin pysyikin koossa ihan kuukausikaupalla. Romahti keittiön kaapin päältä yhtenä kevätyönä rominalla lattialle. Älysin laittaa roskiin vihdoin ja viimein.. Kiva, kun tykkäsit :))

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini. Otathan rohkeasti yhteyttä!