Pinaattipasta on terveellistä ja maistuu kylmäsavulohen kanssa makoisalle! |
No nyt vihdoinkin tulee postaus meidän perheen lempipastasta. Tai no ainakin usein tehdystä ja nopeimmin valmistuvasta pastasta. Suurinpiirtein sen verran kuluu aikaa kuin pastan keittäminen vaatii. Muut valmistelut ehtii hoitaa sivussa. Vaihtelua ruokaan saa erityyppisillä pastoilla ja sipuleilla. Purjosipuli on lempparini, mutta tänään sitä ei ollut saatavilla. Siitä huolimatta pasta-annos oli ihan tajuttoman herkullista; molemmilla oli tosin ihan tajuton nälkä ;))
Vinkkini: Pidä aina paketti kylmäsavulohta pakastimessa, jonka saat otettua hetkessä tähän ruokaan. Pastaahan meillä kaikilla löytyy kaapista moneen lähtöön, eikös?
Vinkkini: Pidä aina paketti kylmäsavulohta pakastimessa, jonka saat otettua hetkessä tähän ruokaan. Pastaahan meillä kaikilla löytyy kaapista moneen lähtöön, eikös?
Samaa pastaa olen käyttänyt broilerikastikkeessa aiemmin. Klikkaa, jos kiinnostaa!
Aineet kylmäsavulohipastaan ( 2 - 4 hengelle )
250 g pinaattipastaa tms
vettä pastapussin ohjeen mukaan
1 rkl öljyä
3 salottisipulia tms
200 g kylmäsavulohta
1 prk smetanaa (120 g)
1 dl pastan keitinvettä
2 - 3 dl varhaissipulin varsia pilkottuna
mustapippuria (½ tl)
persiljaa
(hiukan suolaa, jos tunnut tarvitsevan)
Päälle hyvää pastajuustoa lastuina
Ohjeet
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kippaa pastat kattilaan.
- Lisää öljy paistokasariin ja kuumenna.
- Pilko sipulit kuumaan kasariin.
- Pilko kylmäsavulohet pieniksi (viipaleet tai pala) ja lisää sipulien sekaan.
- Kuullottele hetki ja lisää smetana sekä vesi muiden aineiden joukkoon.
- Kiehuttele hetki miedolla lämmöllä ja lisää pippuria sekä pilkotut sipulinvarret.
- Kaada keitinvesi pois pastoista siinä vaiheessa, kun ne ovat vielä napakoita. (al dente)
- Yhdistä kastike pastan sekaan ja anna hetki tekeytyä.
- Annostele lautasille ja lisää pinnalle persiljaa ja juustolastuja.
Toivottavasti päivän kiireet ovat jo takana ja pääset rauhoittumaan aterian äärelle. Hyvä valkoviini saattaisi olla tässä kohtaa paikallaan. Tämä on ihana perjantai-illan ateria. Suosittelemme molemmat, talon Mies ja minä!
Syksyn sinistä kukintaa. Tietäisinpä vielä mikä on kukan nimi ;) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.