Ruokaohjeita

Sivut

tiistai 5. syyskuuta 2017

Vikkelä hedelmä-marjapiiras

Hyvin kypsät nektariinit ja kypsät puolukat maistuvat mainiolle tässä piiraassa.
Toisinaan tulee hillitön halu leipoa ja toisinaan taas pitäisi saada pikapikaa jotakin kahvileipää. Lounaan jälkeen sain idean leipoa jotakin pientä herkkua päiväkaffeille. Tässä piiraassa ei pitkää aikaa tuhraannu. Lisäksi homma on helppoa ja raaka-aineet edullisia. Idean tähän nektariini-puolukkapiiraaseen sain bongattuani helpon omenapiirakan ohjeen. Se oli tehty hieman isompaan vuokaan ja rasvaa käytetty reippaasti. Omenapiirakoiden aika tulee tuossa tuokiossa ja ohjeita tarvitaan.

Lisämakeutta piiraaseen saa lisäämällä pinnalle hunajaa, vaahterasiirappia tai jäätelöä. 
Klikkaa linkkiä, jos haluat tutustua hurjan suosion saaneeseen omenapiirakkaan!

Suosittu omenapiirakan ohje


Tässä on tähteeksi jäänyt ja pidempään kiehunut hillokeseos. Se maistuu hyvin aamupuuron lisukkeena.
Tein alkajaisiksi pienen annoksen hilloketta nektariineista ja puolukoista. Paloittelin kattilaan 5 nektariinia ja lisäsin 3 - 4 dl tuoreita puolukoita, 1 dl vettä sekä 1 dl hillosokeria. Keitin seosta n. 5 min, jolloin se oli vielä aika vetistä. Otin reikäkauhan avulla muutaman dl hilloketta piirastaikinan päälle.

Aineet ja ohjeet nektariini-puolukkapiiraaseen (vuoka 24 cm)

100 g pehmyttä voita (20 sek mikrossa)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria

Sekoita aineet sormin murumaiseksi seokseksi. 
Ota muruseosta n. 1 dl erilliseen astiaan ja lisää halutessasi sekaan 1 dl hasselpähkinärouhetta, kookoshiutaleita tai mantelirouhetta.

Vuoka kannattaa voidella ja leivittää hyvin! 
(Käytin itse tänään hasselpähkinärouhetta leivittämiseen, koska lisäsin muruseokseen hasselpähkinää.)

Lisää jäljelle jääneeseen taikinaan!

1 kananmuna
0,75 dl maitoa (hasselpähkinämaitoa)
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää nopsasti sekoitellen kananmuna ja maito taikinaan.
Lisää jauhoseos taikinaan nopsaan sekoitellen.
Annostele taikina voideltuun vuokaan tasaisesti joka puolelle.
Lisää hedelmänpalat tai hilloke vuokaan.
Murustele erillinen muruseos vuoan pinnalle. 

Paista 200 ast / n. 25 - 30 min









Tänään minulla on aika Voittajaolo! Kävelin ystäväni kanssa yli 3 km lenkin. Ihastelin Hämeen linnan, Kaupunginpuiston ja Aulangon rantamaisemia kuin uusin silmin :)) Neljä kuukautta sitten leikattu polveni ja tekopolviniveleni kesti lenkin urhoollisesti. Jospa tästä vielä toimiva jalka tulee!

Näin tänään Hämeen linnan lähietäisyydeltä. Jes! Aurinkoinen, mutta viileä ja tuulinen sää ei houkutellut istuskelemaan reitin varrella.


Näkymä Kaupunginpuiston reitin varrelta. Pihlajanmarjat punertavat jo!


Tuuhea kuusiaita reunustaa Aulangon tenniskentälle johtavaa kevyen liikenteen väylää. Nyt puut ovat vielä pieniä.




2 kommenttia:

  1. Vau, "Voittajaolo", onko mitään parempaa. On niin ilo kuulla kun taas pääsee liikkumaan, vielä kerran vau! Kiitos taas nopeasta, helposta piirasohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaunis! Onpa kiva kuulla, että löysit mieluisan ohjeen. Aika jännää, että piiras on oikeasti hyvää ja maistui freesille vielä tänäänkin. Kaloreita tässä on kuitenkin kohtuullisesti, mikä ei ole huono juttu sekään :)
    Oli aivan mahtavaa kävellä eilen pidempi lenkki raikkaassa syyssäässä. Melkein leijuin!

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini. Otathan rohkeasti yhteyttä!