Ruokaohjeita

Sivut

sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Inkivääri-nyhtökauraa perunamuussilla


Tämä on niitä päiviä, jolloin haluan ruoan valmistuvan mahdollisimman helpolla. Onneksi jääkaapissa on pari päivää sitten ostettu Nyhtökaurapaketti ja kuivakaapissa perunamuussihiutaleita. Ihmeen hyvää tuo Lidlistä ostettu perunamuussi. Tänään ei ole tarkoitus ahertaa keittiössä tuntikausia. Tarkoitus oli ehtiä vielä äänestämään.



Tämä Lidlin valmismuussi on meille ihan riittävän hyvää uuniruokiin. Helppoa ja halpaa.
Parikymmentä minuuttia malttaa sentään viettää keittiössä hyvän ruoan varmistamiseksi. Eipä talon Mies tiennyt, mistä taioin näin herkullista ruokaa samaan aikaan, kun hän jännäsi Australian avointen tennismatsia. Vilkuilin parhaita palloralleja itsekin kokkailun lomassa. Omistaapa terveet jalat! Kyllä pallo saisi kyytiä.

Bataatista tulee riittävästi makeutta tähän ruokaan. Ei tarvita lisättyä sokeria tai hunajaa.

Tästä ruoasta saa helposti vegeä käyttämällä kaurakermaa ym maidottomia tuotteita.
Aineet ja ohjeet nyhtökauravuokaan (riittää neljälle)

1 rkl voita / öljyä
2 isoa porkkanaa
n. 1/4 osa bataattia (n. 200 g)
1 isohko punasipuli
2 yksikyntistä valkosipulia
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua rakuunaa
½ dl vettä ja n. ½ tl suolaa (tai merisuolaa myllystä)
1 pkt nyhtökauraa (paloittele suurimmat palat)
pala tuoretta inkivääriä
pippuria myllystä
1 prk creme fraichea tai smetanaa
(1 dl ruokakermaa, jos tykkäät kosteammasta ruoasta)
n. 50 g juustoraastetta (Violife cheddar-juustoa minulla)

Vuoan pinnalle valmista perunamuussia n. 7 dl + n. 2 rkl sitruunapestoa

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit.
  3. Kuumenna rasva paistinpannulla ja kuullota edelliset. Kippaa ne sitten uunivuokaan ja huuhtele maut pannulta tilkalla vettä sekä rouhaise hiukan suolaa sekaan. Kaada makuliemi vuokaan. Lisää tässä vaiheessa muutkin mausteet vuokaan!
  4. Lisää hieman rasvaa pannulle ja kuullottele siinä härkis ja inkivääriraaste. (Tämä vaihe ei ole välttämätön, jos haluat päästä helpommalla.)
  5. Kippaa härkisseos juuresten päälle.
  6. Sekoittele juustoraaste smetanan ja kerman sekaan ja kaada seos vuokaan. Voit myös kaataa maitotuotteet ja juustoraasteen erikseen! 
  7. Laita vuoka uuniin siksi aikaa, kun valmistat perunamuussin / -muusin tai perunasoseen. (Rakkaalla lapsella on monta nimeä! ❤)
  8. Valmista perunasose valmiista hiutaleista laatikossa olevan ohjeen mukaan. Jos teet muusin alusta lähtien itse, tee se hyvissä ajoin keitetyistä perunoista.
  9. Lisää halutessasi pestokastiketta muussin joukkoon ja annostele seos vuokaan. Jos haluat kauniimman pinnan ruoallesi, pursota sose pursotuspussia ja isoa tyllaa käyttäen. 
  10. Lisää uunin lämpöä 220 ast ja ruskista ruoka kauniiksi. (n. 10 min riittää)
Vuoka ehti lämmetä uunissa n. 15 min ennen muussin lisäämistä. viimeisen silauksen tekee kaunis ruskistuminen.



Tämä ruoka oli ihan näppärää ja helppoa sunnuntairuokaa, joka maistuu varmaan arkenakin. Lisukkeeksi riittää salaatti ja tuoreet vihannekset. 


P.S. Ulkoiltiin sen verran, että käytiin antamassa äänemme parhaalle presidenttiehdokkaalle. Melkein jo unohdin liittää kauniin auringonlaskukuvani postaukseni loppuun. Palasimme kotiin auringon laskiessa. Tästä kauneudesta virtaa tulevaan viikkoon sinulle, minulle ja meille kaikille! 🙋


2 kommenttia:

  1. Nam!:) Herkullisen näköistä on tuo vuokaruoka! Aivan upea tuo alin kuva, niin kaunis♥ Virtaa tuollaisista näkymistä tosiaan saa, kiitos:) Ihanaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde! Vuokaruoka oli helppoa ja maku silti tosi hyvä. Nyhtökauran tilalle sopii moni muukin proteiinin lähde, joten ohjetta voi hyvin muunnella. Kauniita, mutta kylmiä keskitalven päiviä vietetään. Samoin sinne ihania tammipäiviä!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.