Ruokaohjeita

Sivut

maanantai 15. tammikuuta 2018

Virtaa vihreästä ravinnosta ja liikunnasta

Kesäkurpitsaa suikaleina, rucolaa, ruusukaalia, sipulia, mausteita ja Ouamphia. Nälkä lähtee hyvin tällä annoksella.
Viikonloppuna Vierumäki Resort Hotellissa syötiin herkullisia makuja ja keskityttiin lomailuun. Virkisti ja teki hyvää etenkin mielelle! "Nauru pidentää ikää" mietelauseen perusteella saatiin reilusti lisää elinpäiviä. Roquefort-etanat voisulalla ja portobello sienet vuohenjuustolla eivät olleet kevyimmästä päästä ruokaa. Mutta voi että! niin syntisen hyviä, että vieläkin valuu kuola suupielistä herkkuja muistellessa.



Naiset ja kasvisruokaa, miehet ja grillipihvit ei varmaankaan yllättänyt tarjoilijaa.
Nyt on aika totutella taas normaaliin kotiruokaan; maistuvaan, mutta huomattavasti kevyempään sellaiseen. Onneksi ruusukaalit, salaatin loput ja kesäkurpitsa olivat säilyneet jääkaapissa hyvinä. Niistä ja pakasteesta löytyneestä Oumphista syntyikin yllättävän maistuvaa ruokaa. Talon Mies sai syödä omia lempiruokiaan koko viikonlopun, mutta lienee hänkin jo kaivannut kotiruokia. Sain kiitokset tänään: "Tämä on parasta ruokaa!" Kiva, kun on kohtelias mies kotona. 💕


Tämä vegejuusto toimii ainakin lämpimässä ruoassa. Hyvää ikään kuin kastikkeena.


Aineet ja ohjeet kasvispitoiseen ateriaan

Tuoretta ruusukaalia (400 g ennen viimeistelyä)
2 keskikokoista punasipulia
2 yksikyntistä valkosipulia
pätkä kesäkurpitsaa (n. 10 cm)
1 keskitulinen chili siemenineen
½ pkt rucolaa (n. 50 g)

2 rkl voita
1 rkl chilimaustettua oliiviöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria
n. 3 rkl sweet chili saucea
2 tl soijakastiketta
2 tl Modenalaista balsamietikkaa
kuivattua oreganoa
150 g  Vegejuustoa (Violife cheddar)

Lisäksi pari rkl makeantulista mango-chutney, Mimis-versoseosta ja tuoretta oreganoa, jos kotoa löytyy.

  • Huuhtele ensin kaikki kasvikset. Leikkaa ruusukaaleista ylimääräinen kanta pois. Irrota uloimmat lehdet ja viipaloi ruusukaalit ohuiksi siivuiksi.
  • Käsittele kesäkurpitsa ja suikaloi tai viipaloi sopiviksi.
  • Kuori ja viipaloi sipulit.
  • Paista viipaloimasi kasvikset voi-öljyssä aloittaen ruusukaalista. (Lisää lopussa ihan hetkiseksi myös osa rucolaa ja kesäkurpitsaa lämpiämään pannulle.)
  • Paista samaan aikaa Oumph toisella pannulla pussin ohjeen mukaan.
  • Mausta ruusukaaliseos ja lisää lopuksi kuutioitu juusto. 

Ruusukaalin maku "jalostuu" todellakin aivan upeasti paistamalla ja maustamalla. 
Hämmästyttävän hyvää vegejuustoa tämä! Ensimmäinen hyvä maidoton juusto meillä.


Ruskistetussa Oumphissa ei ole paljon makua itsessään. Maustamalla tai maustetun ruoan kaverina muuttui ihan syötävän hyväksi. 


Jokainen ruokailija voi annostella itse lautaselleen haluamiansa kasvisherkkuja. Maustamista voi jokainen jatkaa vielä omaan annokseensa. (suolaa, chiliä, pippuria jne) Meillä ei tänään ollut muita ruoka-aineita, mutta tästä tulikin niin hyvää, että halusin jakaa myös teille. Ehkäpä tämä innostaa kokeilemaan ja testailemaan. Saattaakin tulla vahingossa 😉  todella herkullista ruokaa. Muista vielä, että paras mauste on kunnon nälkä.

Talvinen luonto ja parin pakkasen säätila kannustaa ulkoiluun.

Lauri "Tahko" Pihkala tiesi jo kauan sitten, että liikunta tekee hyvää ihan jokaiselle. Vierumäen historiaa

Hiihtoa, keilaamista, biljardia, kävelyä, uintia ja vesijuoksua sekä tennistä sisältyi meidän neljän viikonloppuun. No kaikkeen eivät kaikki ehtineet osallistua. Kuumakivihieronta rentoutti erästä..😉 
Niin se vaan menee, että runsaskalorisen viikonlopun jälkeen maistuvat taas tutut ruoat oikein hyville. Kolmen ruokalajin illallinen, runsaat hotelliaamiaiset ja herkullinen kiviuunissa paistettu pitsa kuuluvat juhlaan. Onneksi liikunnan määrä omalla kohdallani kasvaa pikkuhiljaa, joten energiaa kuluu enemmän.

Vierumäen ponit nauttivat raikkaasta ulkoilusäästä. (Sorry hieman epäselvä kuva!)
Reippautta, iloa ja erittäin hyvää oloa sinulle ihana blogiini tullut ystävä. Olen niin iloinen, että hyvä ruoka on yksi kiinnostuksen kohteistasi. Kokkaaminen on kivaa!

Ja hei! Huomenna on viimeinen päivä osallistua arvontaani. Vielä ehtii! 👍

2 kommenttia:

  1. Olipa mukavaa nauttia herkuista,liikunnasta sekä iloisesta seurasta Vierumäellä!Tänne tekee mieli palata uudelleen.. Suurkiitokset upealle blogin pitäjälle ja Talon Miehelle..saimme uutta intoa kevään odotukseen ja kivoja vinkkejä ruoanlaittoon!Tammiterveisin U ja J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta sittenhän meillä oli ihan samat tuntemukset! Kyllä vaihtelu virkistää, vaikka kotona olisi kuinka hyvä. Se seura, se seura! Kiitos vielä kerran! Ja luvataan vähän petrata korttipelissä ;)) Touche sujuu jo! Otetaan tottaki uusiksi!!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.