Luomukvinoa, kukkakaaliwingsejä, maustettuja mifu-suikaleita, kastikkeita ja persimonia. Kasvisruokaa parhaimmillaan meidän makuun! |
Valkosipuli, chili, inkivääri ja lime maustavat mifu-suikaleet herkullisiksi. |
Aineet ja ohjeet mifu-suikaleiden marinointiin
2 rkl öljyä (rypsi- tai oliiviöljy)
1 limen mehu
1 tl suolaa
1 - 2 rkl hunajaa tai kookossokeria (laitoin 2 rkl kookossokeria)
2 - 3 valkosipulin kynttä raastettuna
pala inkivääriä raastettuna
1 pilkottu keskivahva chili
1 tl juustokuminaa
½ tl Jerk-maustetta
mustapippuria myllystä
hieman chilimaustetta myllystä
- Sekoita aineet huolella keskenään, maistele ja lisää tarvittaessa sokeria, suolaa, hapokkuutta tai öljyä.
- Sekoita mifusuikaleet (250 g) marinadiin ja jätä marinoitumaan n. ½ tunniksi.
Mifu-suikaleiden valmistaminen käy näppärästi joko uunissa tai paistinpannulla. Ne saavat väriä pintaansa ja marinoinnin ansiosti maku sopii omiin mieltymyksiimme.
Levittelin suikaleet hieman öljyttyyn uunivuokaan ja paistoin 200 ast / n. 20 min. Koska tein samalla kertaa kukkakaaliwingsejä, uunipaistaminen oli nyt järkevää.
Kukkakaaliwingsit Soppa 365 ohjetta hieman muuttaen (Kukkakaaliwingsit)
Uunikypsennykseen käytin vähemmän aikaa kuin reseptissä, koska halusin napakan kukkakaalin lautasillemme. Barbeque-kastikkeen kasvisfondin tilalle laitoin pari rkl Santa Marian BBQ smoky saucea. Pieni savun maku sopii näihin hyvin.
Jostakin syystä friteerauskastike valahti vuoan pohjalle uunissa. Ei makua haitannut ja saattoi olla jopa terveellisempää. |
Tein friteerauskastikkeen korkeaan astiaan ja "uitin" palan kukkakaalia vuoron perään kastikkeessa. |
Vahvan mintun maku ja limen raikkaus ovat hyviä mausteita suolan ja sokerin lisäksi tässä kastikkeessa. |
Pieni annos luomukvinoa (Kvinoa) tilkalla avocadoöljyä toi annokseen lisämakua ja energiaa. Kuiva ja todella kylmä omenasiideri maistui jostakin syystä ruokajuomana tämän annoksen kanssa. Pihan lumityöt myöhemmin illalla kuluttivat sopivasti kaloreita. Maisema on taas kuin postikortissa. 🌌🌝
Täysikuu nousi eilen komeasti puiden takaa juuri ruokaillessamme. Kuukuvat maailmalta |
Lämpöinen kiitokseni sinulle, joka päätit lukea tämän postaukseni! Toivottelen hyvää ja kaikin puolin onnistunutta viikkoa ihan jokaiselle! Nautitaan elämästä arkenakin. 🙋
Moi Leena! Laitoin joka aamuisen oman aamijaiseni kaurapuuron hiljaa kypsymään liedelle ja tuli mieleen, mitähän uutta Leena on tehnyt, no kaurapuuroni kerkes pohjautua, kun jäin kiinni noihin sinun ohjeisiin, olihan niin mielenkiitoisia ja maukkaan näköisiä ja hyviä "ohjeita" myöskin kuluvalle vuodelle. Tulostin pari ohjetta, letut ja sämpylät, joku päivä kokeilen. En voi muuta sanoa kuin että JATKOON! Ja Oikein Hyvää tätä vuotta jatkossakin. Marketta
VastaaPoistaJatkoon! Ihana Marke :)) Kiitos kiitos kivasta kommentistasi! Hyvin hautunut puuro on parasta puuroa! Pitäisikin tehdä ohrasuurimoista uunipuuroa.. tulipahan mieleen entiset ajat. Hyvä, että sait hetkisen aikaa itsellesi. Sinulla on niin monta rautaa tulessa! Ja juuri se on parasta tässä eläkeläisen elämässä, että ne "raudat" ovat mieluisia ja vapaaehtoisia. Oikein hyvää vuotta 2018 myös teille!
Poista