Ruokaohjeita

Sivut

tiistai 2. tammikuuta 2018

Ajatuksia ja ARVONTA

Matinkylän metroasema on komea! Aamupäivällä ei ollut ruuhkaa.
Kävimme talon Miehen kanssa joulukuun puolivälin tienoilla ajelemassa Länsimetrolla. Kyseessä on nopea ja hyvä junayhteys pääkaupunkiseudun länsipuolelta Helsingin keskustaan. Pääseehän sillä kaikkialle, minne ratakiskot vievät. Asemilla voi vaihtaa junaa ja jatkaa aina vaan eteenpäin, kunnes on määränpäässä.  


Helppoa ja nopeaa tervejalkaisille. Välimatkat asemilla ovat huonompikoipisille harmillisen pitkiä. Yli 60 vuotta olen kirmaillut mielikseni pieniä ja pidempiäkin matkoja. Joskus jopa huvikseni! Nyt varmaan jo ihmettelet tämän liittymistä ruokablogiin, mutta on tämä jonkinlainen "aasinsilta" itse asiaan. 


Aloitin blogini pitämisen reilu 10 kk sitten ja kuvittelin jatkavani tätä korkeintaan muutaman kuukauden. Toisin sanoen siihen saakka, että tekonivelpolveni on kunnossa. Enpä arvannut silloin, että paraneminen voi kestää näin pitkään. Olen välillä aika epätoivoinen ja turhautunut tilanteesta. Tämä blogi on osoittautunut lähes henkireiäksi minulle. Toistaiseksi ei ole näköpiirissäkään nopeaa paranemista. Kaiken lisäksi toinen polveni alkaa olla samassa kunnossa kuin jo leikattu. Huh huh!  


Monissa seuraamissani blogeissa on järjestetty arvontoja. Alkuun en oivaltanut niiden merkitystä. Nyt olen valaistunut sen verran, että arvonnan kautta bloginpitäjän ja lukijoiden vuorovaikutus saattaa  vilkastua. Tämä on välillä yksinäistä puuhaa. Itse ainakin odotan kovasti kommentteja. Mitäpä sitä kieltämään. 👍 En ole facebookissa enkä muissakaan sosiaalisen median välineissä, joten blogini näkyvyys on pientä. Olisi niin mukavaa saada selville, onko joku joskus tehnyt ohjeillani onnistunutta suuhunpantavaa. Toivottavasti! 


Tätä nykyä minulla on runsaasti aikaa selata reseptejä. Onneksi on mistä valita. Keksin harvemmin täydellisiä ruokia omasta päästäni. Joku näkemäni ruokapostaus antaa inspiraation kokkaukseen tai leipomukseen. Kuva herättää jo mielihyvää, joskus riittää pelkkä sana. Toivon, että myös minun blogini lukijalle on käynyt samoin. Jakamistahan tämä on ja hyvät reseptit kiertävät. Joka päivä pitää joka tapauksessa syödä. Kaupasta saa nykyään valmiina kaikkea, mutta itsetehty ruoka antaa myös mielihyvää siitä, että ITTE TEIN.
Mitä harvemmin jotakin tekee, sitä vaikeampaa on aloittaminen. Ja päinvastoin, usein toistettu on helppoa ja jopa hauskaa. Helpoilla ja selkeillä ohjeilla on hyvä aloittaa. Minun reseptini eivät taida olla niitä, vaikka haluaisinkin. Opettelen sitä. 😋


Nyt on jo aika siirtyä arvontaan! Yritän hieman "valaista" suunnitelmaani. Suottehan anteeksi, ellei kaikki suju kuin Srömsössä!😍 Tämä on ensimmäinen arvontani ikinä.

Olen käynyt tänä aamuna ostoksilla Hämeenlinnan Goodmannin molemmissa kirjakaupoissa. Lisäksi Punnitse & Säästä liikkeestä löysin iki-ihanan mukin. On siis neljä palkintoa, vaikka ensin ajattelin kolmea. Reippaat ja rakkaat lapsenlapseni saavat toimia arpojen nostajina. Molemmat pääsevät nostamaan kaksi arpaa. Reilua!


Palkinto nro 1 on SUPERRUOKAA. Mainitsethan kommentissasi, jos voiton osuessa kohdalle haluat juuri tämän kirjan!Palkinto nro 2 on SAMASTA PADASTA. Mainitsethan kommentissasi, jos voiton asuessa kohdalle haluat juuri tämän kirjan!

Palkinto nro 3 on MOKKAPALAMainitsethan kommentissasi, jos haluat juuri tämän kirjan!
Extrapalkinto on monikäyttöinen, konepesun kestävä ECO COFFEE CUP. Siitä voi nauttia mitä tahansa kuumaa tai kylmää juomaa. Mukia on tosi mukava käyttää piknikillä, matkoilla jne. Muki tuntuu hyvälle käteen eikä kuumene liikaa suojavyön ansiosta.
Vielä muutama tärkeä seikka arvonnasta ja kommenteista. 👋

 • Arvonta-aikaa on kaksi viikkoa eli 2.1.2018 - 16.1.2018. 
 • Muista antaa yhteystietosi, jotta saat palkintosi voittaessasi.
 • Ilmoitan voittajien nimet / nimimerkit 17.1. klo 15 mennessä.
 • Arpanumeron 1 saa ensimmäisenä tähän postaukseen kommentoinut, arpanumeron 2 saa seuraavaksi tähän postaukseen kommentoinut jne. Kaikki kahden viikon aikana vastanneet ovat arvonnassa. Kannattaa siis vastata vaikka löytäisi blogini ihan viime tipassa.
 • Jokainen kirja arvotaan juuri sitä toivoneiden kesken. 
 • Extrapalkinnon arvontaan osallistuvat kaikki ne, joita kirja-arvonta ei nyt suosinut.

1. Osallistutko arvontaan? Minkä kirjan valitset, jos arpaonni suosii?

Enimmäinen kysymys on tärkein! Nimi, nimimerkki tai spostiosoite on ehdoton, jotta osaan ilmoittaa, ketä arpaonni suosi. (Osoitteen ehtii ilmoittaa voiton jälkeen minun sähköpostiini.)

Seuraavat kolme kohtaa ovat vapaaehtoisia, mutta toki toivottavia.

2. Mitä toiveita / haaveita sinulla on tulevalle vuodelle?

3. Teitkö lupauksia tälle vuodelle?   Millaisia?

4. Tiedätkö jonkin hyvän elämänohjeen / sloganin jaettavaksi toisillekin?


💞💞

Välillä on tunne, että tämä koko elämä on arpapeliä, jossa välillä voittaa ja välillä ei. Tämä arvonta on aika pientä ja harmitonta leikkiä verrattuna elämän suuriin asioihin. Tänään näin kirjakaupassa yhden mieliinpainuvan lauseen. Mielenrauha on tie onnelliseen elämään! Tuo on tuttu ajatus, mutta harvoin sitä tulee pysähdyttyä miettimään. Itselleni terveet ja kivuttomat jalat olisivat tällä hetkellä jättipotti. ♡♡♡♡

Tasapainoista ja hyväntuulista viikon jatkoa sinulle blogiini piipahtanut ystävä!

P.S. Aamulla huokailin, että saankohan  ketään kommentoimaan tähän arvontapostaukseeni. Sain talon Mieheltä hyvän neuvon. Anna vuosi vastausaikaa! Hm... Jospa 2 vkoa sentään riittäisi. 👍💟

17.1.2018 klo 12.30

Superruokaa kirjan voitti Sara.
Samasta padasta kirjan voitti Hansku.
Mokkapalat kirjan voitti Ellen.
Mukiarvonnassa onneter suosi Minnaa.

Paljon onnitteluja kaikille voittajille!
Ihan valtavan isot kiitokseni kaikille arvontaan osallistuneille! 


Suklaapuustit teille kaikille ojentaisin, jos olisi mahdollista. Tänään SAIN leipoa näitä tilaustyönä!!

80 kommenttia:

 1. Mukana arvonnassa! :) Superruokaa olisi mieluinen palkinto. En tehnyt erityisiä uuden vuoden lupauksia, mutta toiveena on unelmien toteuttaminen ja matkustelu. Hyvää uutta vuotta sinulle!
  minna1995@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Airiina

  aiholapp(at)lailanet.fi
  Haluan osallistua ECO COFFEE CUP.n arvontaan.
  Toiveita on pysyä terveenä ja en tehnyt lupauksia nyt ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä toive ja niin tuttu itsellekin! Lupauksia en ole itsekään tehnyt aikoihin ;) Kahvikupin arvonnassa olet ilman muuta. Hyvää tätä vuotta sinne!

   Poista
 3. Kiitos Minna! Olet mukana arvonnassa. Unelmat ja matkustelu kuulostavat hyvälle. Oikein hyvää uutta vuotta sinulle myös!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Minna. Mukana arvonnassa. Mokkapala-kirja kiinnostaa. Matkusteleminen on mukavaa ja haaveilu myös ja että pysyisi terveenä. Lupauksia ei tullut tehtyä. Unelmarikasta uutta vuotta 2018. T.nurminens64@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mokkapa-kirjan arvonnassa onnea sinulle! Unelmat ovat siitä ihania, että saattavat joskus toteutua. Ihana toivotus. Sinne myös ihanaa uutta vuotta!

   Poista
  2. mukana arvonnassa :) mokkapala- kirja kiinnostavin.
   mariaheinonen1@hotmail.com

   Poista
  3. Mokkapalat-kirja toivottavasti päätyy sinulle. Tosin se näyttäisi nyt olevan monen muunkin ykköstoive. Selailin kaupassa sen verran, että hyviä ja helppoja ohjeita sieltä löytyy. Ihana kisu sinulla <3

   Poista
 5. Mukaan arvontaan ja en tehnyt mitään uuden vuoden lupauksia.terveys on tärkein ja kiinnostavin on tou mokkapala kirja. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mokkapala-kirjan arvontakoriin tulee sinun tietosi ja arvontanumerosi. Toivotaan, että onnistaa! Terveys on todellakin tärkeää! Hyvää jatkoa alkaneelle vuodelle sinne!

   Poista
 6. Mukaan arvontaan ja Superruokaa on ykköstoiveena, vaikka vesi herahtaakin kielelle mokkapalojen kohdalla :D
  Viime vuonna koin tähänastisen elämäni suurimman menetyksen ja oli monenlaista läpikäytävää; tälle vuodelle on toiveena se, että mistään vastaavasta tai edes sen uhkasta ei tarvitsisi ahdistua. Haaveena on, että välivuoden jälkeen päästään taas Kreikan aurinkoon ja varmasti sata ja yksi muutakin hyvää paikkaa odottaa... Enpä uskaltanut mitään luvata, mutta ainahan se terveysremontti on mielessä.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmissa näytti olevan hyviä reseptejä. Kunpa vielä arpaonni suosisi. Oi! Kreikan aurinko kuulostaa unelmalle. Toivon sinulle parempaa vuotta! Jospa se haave Kreikasta toteutuu kohdallasi. Lämpö ja aurinko hoitavat sekä kroppaa että mieltä niin ihanasti. Hyvää jatkoa sinulle Marja-Liisa!

   Poista
 7. Haluisin osallistua Samasta padasta-kirjan arvontaan. En tehnyt uudenvuoden lupauksia. Toivon pysyväni terveenä ja unelmoin pääseväni jollekin pikkureissulle.
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä toive! Varmin mahdollisuus voittaa, koska olet ensimmäinen siinä korissa. Kummityttöni kehui kovasti kirjaa laitellessaan ruokia pienokaiselleen. Terveyttä ja mukavia pikkureissuja sinulle!

   Poista
 8. Haluaisin osallistuu Superruokaa kirjan arvontaan, aion panostaa tänä vuonna terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon. Toiveenani on löytää itselleni hyvä työpaikka ja teenkin nyt sen eteen paljon työtä.
  Hyvä äidiltäni oppima elämänohje on "tee niin kuin itse oikeaksi ja parhaaksi näet"
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superruokaa ohjaa varmaan hyviin ruokavalintoihin. Toivottavasti onnistaa! Hyvän ohjeen sait äidiltäsi. Usko itseesi, tee parhaasi ja sen pitäisi riittää uuteen työpaikkaankin. Toivotan kovasti onnea siihen ja hyvää vuotta sinulle Annika!

   Poista
 9. SUPERRUOKAA olisi mieluisin.
  Uusien opiskelujen kautta toivon tutustuvani uusiin ihmisiin ja oppisin paljon uutta.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaikuttaa Superruokaa olevan kommentoijien suosiossa. Joku sen saa, toivon tietysti sinulle! Onnea opiskeluun! Se on hieno mahdollisuus saada uusia ystäviä ja töitä. Uuden oppiminen pitää mielen virkeänä. Hyvää vuotta sinulle Teija!

   Poista
 10. Hei Leena! Lisäsin blogisi omalle listalleni ettei mene herkulliset reseptit ohi:)
  Otan osaa Superruokaa-kirjan arvontaan. Toivon uudelta vuodelta terveyttä(että leikatut polvet kestävät paluun työelämään)ja paljon yhteistä aikaa perheen kanssa! Uuuden vuoden lupauksena päätin yrittää olla positiivisempi...
  niinun@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niinu! Tuntuu hyvälle, että tykkäät resepteistäni. Meillä vaikuttaa olevan samat murheet. Toivon sinulle polvien paranemista ja mahdollisuutta palata työelämään. Perhe ja positiiviset tuntemukset auttavat jaksamaan kipeistä polvista huolimatta. Toivon sinulle oikein hyvää tätä vuotta ja onnea Superruoka-kirjan arvontaan!

   Poista
 11. Mukana! Valitsisin Samasta Padasta kirjan :)
  En tehnyt tänä vuonna mitään varsinaisia lupauksia, mutta yritän olla ystävällisempi kanssaihmisille :)
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä valinta! Kirja vaikuttaa todella hyvälle, josta saa paljon ideoita ja inspistä ruoanlaittoon. Kunpa sitä jaksaisikin olla ystävällisempi niille lähellä olevillekin. Hieno oivallus ja tärkeä juttu kiireisessä arjessakin. Oikein paljon mukavia asioita tähän vuoteesi!

   Poista
 12. Superruokaa kiinnostaa!
  Toivon rauhallisia ja onnellisia hetkiä perheen kanssa.
  jokinen.sara(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superruoka vaikuttaa oivalliselle valinnalle. Olet mukana siinä arvontakorissa. Luulen, että tuo ihana toiveesi kohdallasi toteutuu. Olet pysähtynyt miettimään kaikkein tärkeintä asiaa eli yhdessäoloa oman perheen kanssa. Toivon sinulle paljon iloa antavia hetkiä tänä vuonna!

   Poista
 13. Samasta padasta-kirja kiinnostaa! Tänä vuonna suurin toive, että loppukesästä saisimme asua jo uudessa kodissa 😍
  hanskun87@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Se on nimittäin ainakin kummityttöni mielestä hyvä kirja kokatessa koko perheelle. Toivon uuden kotinne valmistumiseen myönteisiä tuulia! Kyllä omaan kotiin muuttamista kannattaakin toivoa odottaa. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

   Poista
 14. Mukana, mokkapala-kirja on suosikkini. Haaveeni / lupaukseni ensi vuodelle on toteuttaa Islannin matka.

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 15. Hyvä Hippo hiiri! Valitsemassasi kirjassa on paljon hyviä ja helppoja ohjeita päivittäiseen (tai viikonloppuiseen) leivontaan ja kokkaukseen. Islantiin! Hienoa, että pääset sinne. Niin uskon. Se olisi ihan unelmamatka itsellekin. Oikein hyviä hetkiä sinulle tänä vuonna!

  VastaaPoista
 16. Minä olen kyllä useampiakin reseptejä kokeillut mitä on täällä vastaan tullut ja herkullisia on kyllä olleet! Tämä on aivan ihana blogi♥ Toivon niin kovasti että polvesi paranisivat! Kaikki kirjat näytti kivoilta, mutta eniten mieltä lämmittäisi sittenkin tuo extra--näyttäisi kyllä niin toimivalta systeemiltä työtä ajatellen:) siellä kun harva se kerta saa ottaa niitä "juoksukahveja" mukaan:) Toivon sinne teille oikein ihanaa alkanutta vuotta, mukavia bloggailu hetkiä ja kaikkea hyvää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöinen kiitos Päde! Onpa hyvä, kun tulin vielä kurkkaamaan blogia. Hyvälle tuntuu kommenttisi ja vahvistaa ajatuksiani jatkosta.
   Mukiarvontaan pääset toki mukaan. Yksi ainokainen muki oli enää jäljellä kaupan hyllyllä. Onneksi edes yksi.☆ Polven kuntoutuminen on hartain toiveeni, mutta sitten saattaa bloggailu harveta. Ihanaa, kun olet kannustanut minua.♡ Parhainta mahdollista vuotta sinulle!

   Poista
 17. Mukana kivassa arvonnassa! Samasta padasta -kirja kiinnostaisi :)
  Varsinaisia uuden vuoden lupauksia en ole tehnyt, mutta vahvana aikomuksena on jatkaa viime vuoden puolella aloittamaani kilojen karistamista. Toivottelen mukavaa alkanutta vuotta! :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän kirjan saat, jos arpaonni suosii. Samasta padasta kirja näyttää mainiolle kansikuvasta lähtien. Kunpa saatais taikasauva tuon aikomuksesi avuksi; sama kun on itselläkin. Mutta nautitaan silti hyvästä, itsetehdystä ruoasta ♡ ja välillä herkuistakin. Hienoa vuotta sinulle myös!

   Poista
 18. Kiitos ihanasta arvonnasta! Samasta padasta-kirja kiinnostaisi minua. Uudelle vuodelle asetin itselleni päästä entisiin mittoihin kolmen raskauden jälkeen. Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hemuli! Sinä taitaisit tosiaan tykätä tuosta kirjasta, koska laitat ruokaa kolmelle lapselle. Jospa arpaonni suosisi sinua! Nyt olisi täälläkin tarkoitus aloittaa kevyempi ruokarytmi. Onneksi löytyy paljon ihania kasvisruokaohjeita. Erittäin hienoa alkanutta vuotta sinulle!

   Poista
 19. Samasta padasta-kirjan valitsisin minä. Minä luoaan olla läsnä perheelleni. Siis OIKEASTI läsnä.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän kirjan valitsit. Nyt on jo aika moni toivonut samaa ja joku sen saa.. toivottavasti sinua onnestaa. Lupauksesi on ihan PARAS♡ Kunpa itsekin muistaisin tuon useammin. Luonto on ihana paikka läsnäololle rakkaiden kanssa.Tsemppiä sinulle Tanja!

   Poista
 20. Mokkapala-kirja kuulostaa aivan ihanalta!!
  Itselläni ei ole tapana tehdä uuden vuoden lupauksia. Toiveena tulevalle vuodelle olisi jaksaa hyvin peruskoulun viimeinen kevät ja saada hyvät numerot. Lukion alkaessa tahtoisin saada paljon ystäviä ja tutusta uusiin ihmisiin. Haluaisin myös päästä matkustelemaan.
  vitaevay@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mokkapalat kirja onkin paras juuri ikäisellesi. Nyt minäkin toivon, että lapset nostaisivat sinun numerosi arpakorista. Onpa tosi hienoa, että kokkaus kiinnostaa. Itse rakastuin keittiöhommiin koulun köksa-tunneilla. Meidän ope oli paras ja sai kiinnostukseni heräämään. Uskon sinun panostavan kevään opintoihin!☆ Aivan varmasti saat uusia ystäviä ja toivottavasti pääset matkustelemaankin! Olipa kiva, kun kommentoit Ellen!

   Poista
 21. Mokkapala kirjan helpot reseptit houkuttavat. Uudelta vuodelta toivon terveyttä ja positiivisuuden lisäystä.
  mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä toive! Nyt jokaista kirjaa kohden on 6 toivetta.☆ Tuntuu hyvälle, että kirjat kiinnostavat blogini lukijoita. Terveyttä sinulle tulevana vuonna toivottelee toinen mummo täältä!

   Poista
 22. Mukana! Valitsisin Samasta padasta -kirjan.
  En tehnyt mitään varsinaisia uudenvuodenlupauksia, mutta aion ainakin panostaa terveyteen ja hyvinvointiin. Toivottavasti vuodesta tulee ihana! Hyvää uutta vuotta sinulle myös! :)

  ainosuklaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näyttää aika monipuoliselle kirjalle, joten arpaonnea sinulle! Terveys ja hyvinvointi ovat niin tärkeitä!☆ Kiitos paljon Aino! Ihaninta vuotta ikinä sinulle!

   Poista
 23. Osallistun ja haluaisin Superruokaa-kirjan, jos onni potkaisee.Terveyttä kaikille läheisille toivoisin ja rauhaa maailmaan.Herkkuhetkiä valokuvien kera olisi kiva seurata edelleenkin.T.Ultramariini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan onnen pehmeää potkaisua sinulle! Hienot ja tärkeät tulevan vuoden toiveet. Hyvä!♡ Kiitos kiitos! Kyllähän näistä kommenteista saa intoa postauksiin pitkälle tulevaisuuteen. <3

   Poista
 24. Mukana arvonnassa :) Samasta padasta-kirja olisi valintani. En varsinaisia uudenvuoden lupauksia tehnyt. Tältä vuodelta toivon paljon iloisia hetkiä rakkaiden ihmisten parissa :)
  ellaannikai@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samasta padasta onkin niin hauska ammentaa koko perheelle. Ilo kuuluu elämään, joten toivon sinulle sitä ihan jokaiseen tulevan vuoden päivään. Pienikin ilonaihe piristää ja saa "auringon paistamaan". ♡♡♡

   Poista
 25. Olen monta reseptiäsi kokeillut, joskus onnistuen ja joskus sitten taas en. Mahtavia ohjeita ja ohjeiden ohessa myös mahtavia ja selkeitä kuvia jotka helpottavat kokkailua. Olen mukana arvonnassa ja toiveena saada Mokkapalat kirja. Uudenvuoden lupauksia ei ole tullut tehtyä aikoihin. Tänä vuonna joudun myös itse polvileikkaukseen ja toivon että leikkaus onnistuisi eikä tulisi suurempia ongelmia. Toivon todella kovasti että jalkasi tulisi kuntoon. Ihanaa tätä vuotta ja pikaista parantumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisko tästä ja monista aiemmista kommenteista. Olet mun mentori ♡ Kiitos vielä, että lupasit kirjasi seuraavalle mikäli arpaonni suosii sinua! Hieno ele! Kyllä meillä menevillä tarttis olla terveet jalat. Sinulle parempaa onnea leikkaukseen! <3 ♡

   Poista
 26. Muki olisi toiveissa voittaa.Uudelle vuodelle sopiva ajatus: Päästä hellästi irti menneestä.Kulje rohkeasti eteenpäin ja kasva vahvemmaksi!T.Kuntoilija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksia antavasta mietelmästä. Tosi hyvä! Muki onkin hyvä kuntoilijalle. Vauhdissakin voi kannen ansiosta hörppiä juomaa.;) Arpaonnea sinulle!

   Poista
 27. Tuon Superruokaa- kirjan arvontaan haluaisin osallistua! Se liittyy uuden vuoden toiveeseeni muuttaa ruuanlaittoa terveellisempään suuntaan. En tykkää nimittää näitä uuden vuoden lupauksiksi, vaan nimenomaan toiveiksi itselleni :)
  emilisko@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilia hei! Jostakin syystä kommenttisi joutui bittiavaruuteen pariksi päiväksi. Onneksi löysin tänään. Superruokaa sinulle! Toivotan arpaonnea ja terveellisiä ruokavalintoja tänä vuonna!

   Poista
 28. Osallistun superruokaa kirjan arvontaan. Toiveissa olisi helpompi vuosi raskaan edellisen vuoden jälkeen. markettavesala@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superruoka tuntuu nyt kiinnostavan monia, myös itseäni. Terveys ja hyvinvointi auttaa jaksamaan vaikeinakin aikoina. Sydämestäni toivon sinulle sekä arpaonnea että kevyempää vuotta! Tsemppiä sinulle!

   Poista
 29. Mokkapala, totta kai veden kielelle jo sai!
  Tällä motolla eteenkin päin: Hiljaa hyvä tulee, ajatellen aivan kaunis.

  Terveyttä, elämän iloa, valoa ja läheisyyttä. Sinulle ja meille kaikille t. anita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli toivekirja runoratsun siivin sinun luoksesi. Jospa arpaonni vielä suosisi.☆
   Hiljaa joudun minä menemään, kuinka lie sinun laitasi? Kiitos paljon toivotuksista! Sinulle myös erityisen ihanaa tätä alkanutta vuotta!

   Poista
 30. Haluan osallistua Tämän ihanan ruokablogin arvontaan...jos onni potkaisee..toivon Superruoka kirjaa.
  Olen saanut näistä ruokaohjeista ja ihanista kuvista monta inspiraatiota omaan keittiööni. Miten joillakin vaan on tälläinen lahja, ehtymätön into ja mielikuvitus kokkailla ja kokeilla uutta ja ennenkaikkea jakaa se muiden iloksi. KIITOS siitä !
  Oma toiveeni on saada vietyä aloittanani ruokavaliomuutos pysyväksi käytännöksi arjessa ja juhlassa.
  Uusia lupauksia en tee, vanhoissakin on pitämistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas ihanaa herätä tällaiseen aamuun.♡ KIITOS!Tästä taas ammennan intoa moneen postaukseen. Juuri sinulle toivon tuota kirjaa! Olisiko nimimerkkisi"vanhoissakin on pitämistä"? Oikein, oikein onnellista vuotta sinulle!☆

   Poista
 31. Samasta padasta olisi mieluisin. En tehnyt lupauksia mutta toivon että henkisesti jaksan tulevan vuoden. Ihanaa uutta vuotta.
  sara.rokman@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Uskotaan, että vaikeaa aikaa seuraa yleensä paremmat. Sydänlämpöiset terveiset ja hyvää oloa sinulle!

   Poista
 32. MOKKAPALA -kirja.
  Naurajatar@suomi24.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Nyt sitten onnetar ratkaisee, kuka sen saa. Jospa se oletkin sinä!

   Poista
 33. Superruokaa kiinnostaisi :) En tehnyt tänä vuonna mitään lupauksia, kun en saa niitä pidettyä...
  ruskarouva85@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superruokaa tarvitaan, että arjessakin jaksetaan. Eiköhän lupaukset olekin jo "vanhanaikaisia". "Lapin ruskaa menen tänä vuonna aistimaan." voisi olla oma lupaukseni. Ehkä myös sinun Ruskarouva? Iloa ja terveyttä tähän vuoteen sinulle!♡☆

   Poista
 34. Mokkapala olisi oma suosikkini näistä! Tänä vuonna olen ajatellut tsempata säännöllisen ruokailun suhteen. Tulee ihan liian usein skipattua aamiainen ja syötyä lounasta sitten kun ehtii :/ Vielä ei ole myöhäistä muuttaa elintapoja!
  3rikatms(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan sinulle mokkapala kirjaa, jossa taitaa olla muitakin hyviä reseptejä! Kuulostaa tutulle tuo sinun ruokarytmisi. Harmi vaan, että juuri noina päivinä ruokahalu kiihtyy iltaa kohden ja jääkaapin ovi käy tiuhaan... Sinä olet oikeassa, huomenna aloitetaan terveellinen elämäntapa ♡ ja pysytään siinä. Kaikkea ihanaa sinulle tähän vuoteen!

   Poista
 35. Superruokaa! :)
  Lupauksia en tehnyt...
  Nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin luvata, että superruokaa antaa hyviä vinkkejä ruokavalintoihin. Toivotaan, että arpaonni suosii sinua!

   Poista
 36. En tehnyt sen kummempia lupauksia. Toivon vain, että alkaisin mennä aikaisemmin nukkumaan ja liikkua enemmän. :) Samasta padasta olisi mun valinta. saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samasta padasta on ihana ja symppis ruokakirja. Onnea sinulle arvontaan! Välillä on lupa "lipsutella", mutta ei säännöllisesti. Liikunnan ilon kokeminen auttaa lähtemään ylös ja vaikka ulos. Pitää ensin löytää se oma laji ja sitten se viekin mukanaan. Virkeätä eloa ja oloa sinulle tänä vuonna!

   Poista
 37. Haluan osallistua ECO COFFEE CUP:n arvontaan :) Jollei MokkaPala-kirjan kanssa onni suosi.
  Toiveita on pysyä terveenä ja en tehnyt lupauksia ei tullut tehtyä, kun tuntuu ettei ne kuitenkaan koskaan tule pitämään!

  heli(at)lailanet.fi

  VastaaPoista
 38. Mokkapalat-arvontaan siis ensin ja jatkot mukiarvontaan...ellei onni potkaise. Terveys on tosi tärkeää ja toivottavaa. Ihanaa vuotta sinulle ilman lupauksia! ♡ En tehnyt minäkään juuri samasta syystä.

  VastaaPoista
 39. Superruokaa-kirja olisi kyllä mielenkiintoinen! :) Mukaan siis arvontoihin. Erikoisia lupauksia en tälle alkaneelle vuodelle ole tehnyt, mutta sama yritys kuin viime vuonnakin on koittaa parantaa terveyttä juuri syömällä terveellisesti ja liikuntaa vähän lisäämällä. Hyvää uutta vuotta! :) hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superruokaan pitäisi itsekin panostaa. Taidanpa hankkia kirjan itsellenikin. :)) Samoja aikomuksia on täälläkin ilmassa ilman varsinaisia lupauksia ja painoakin pitäisi pudottaa. Hyvää Uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 40. Superruokaa kirja olisi erittäin mielenkiintoinen ja tulisi varmasti kovaan käyttöön :)
  Tänä vuonna en tehnyt mitään erityisiä lupauksia. Asetin kuitenkin itselleni tavoitteeksi pyrkiä elämään terveellisemmin ja ennen kaikkea syömään säännöllisesti ja tarpeeksi. Mutta mielummin suhtaudun enemmän siltä kantilta, että pidän sitä eräänlaisena tavoitteena. En lupaa mitään, koska silloin siitä tulee helposti iso mörkö, johon keskittyy liikaa vaan pyrin tavoitteisiin pikkuhiljaa :) Mitään konkreettisia toiveita minulla ei taida olla muuta kuin tietenkin terveyttä ja iloa sekä itselle että läheisille sekä kaikinpuolin helpompaa vuotta kuin edeltäjänsä :) Hyvää vuotta 2018 sinulle! :)

  theriddlerr@outlook.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin ja aurinkoinen kiitokseni Mira! Superruoka on alkanut kiinnostaa kovasti minuakin. Olen niin samoilla linjoilla lupausten kanssa. Iloa tuottaa enemmän se, kun tavoite on saavutettu ilman "väkisin vääntämistä" ja pakkopakertamista. Oikein ihanaa tätä vuotta sinulle! Toivon sen olevan edellistä valoisampi!<3

   Poista
 41. Mukana arvonnassa. Superfood-kirja kiinnostaisi.
  En tehnyt tänä vuonna ihmeellisiä lupauksia. Yritän vain vuonna 2018 antaa itselle enemmän aikaa. Tämä tarkoittaa terveellisempää ja ravintorikkaampaa ruokaa sekä lisää liikuntaa. Viimeiset kolme vuotta olen vain keskittynyt olemaan äiti lapsilleni, mutta tunnen että nyt on minun aikani tehdä myös itselle jotain.

  k.kanerva@hotmail.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon kommentistasi! Kiva, kun löysit blogini.☆ Sinulla tuntuu olevan ihanteellinen tärkeysjärjestys. Lapset tarvitsevat pieninä vanhempia täysiaikaisesti, mutta tulee aika satsata omaan hyvinvointiin. Monipuolinen, terveellinen ravinto vaatii vähän vaivannäköä (kun itse tekee) ja vie aikaa, mutta antaa paljon. Hyvää oloa ja paljon iloa sinulle tänä vuonna!

   Poista
 42. Laitetaan arvontaan, superruokaa kirja on varmaan hyvä.
  Ei lupauksia.
  Onnistumiset eivät ole lukkojen takana, vaan ne ovat portaiden päässä.
  Marke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superruokaa siis toivotaan sinulle arpaonnen lisäksi!
   Hieno mietelause. Portaat pitää itse kiivetä, mutta onnistumiset ovat saavutettavissa. Kiitos tosi paljon Marke!

   Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.