Ruokaohjeita

Sivut

tiistai 30. tammikuuta 2018

Gluteenitonta pannaria aamiaiseksi, väli- ja iltapalaksi

Erilaista pannaria hillolla, viikunakinuskilla ja tuorejuustolla aamunälkään.
Nyt meni viimeisetkin heratilkat! Heräilin tänä aamuna jo kuuden jälkeen ja kotona oli hiljaista. Nälkä kurni vatsassa, koska eilinen iltapala jäi syömättä. Olin luvannut tehdä pannaria, mutta väsy iski. Eipä siis ihme, jos ajatus alkoi askarrella pannarin parissa heti herättyäni. 

Kirkastetussa voissa omenaraaste paahtuu herkulliseksi. 
Aamiaisen pitää olla terveellinen ja sisältää riittävästi sekä protskua että hiilihydraatteja. Sen avulla oli jaksettava pitkälle iltapäivään, koska tiesin lounaamme  viivästyvän tavanomaisesta. Tavallinen pannari on herkkua ja silti tein sen tänään eri tavalla. Banaani, mango, ananas ja monet muutkin hedelmät antavat pannarille uutta makua ja ilmettä. Raastoin muutaman omenan uunivuoan pohjalle.

Paksua pannaria isoon aamunälkään 
Ei tullut vuoristopannaria, ei tullut kohouman kohoumaa! Tiesin sen etukäteen, mutta nyt mentiinkin terveellisyys edellä. Tätä pannaria sai syödä hyvillä mielin aamukahvin kanssa. Taidan siirtää jatkossakin pannarin teon aamuun. Leipäjuuston teosta jäänyt hera, kananmunat, omenat ja terveelliset jauhot antavat paljon puhtia päivään ja sopivat lisukkeet herkullistavat maun. Pannaristahan tulee sitä paksumpaa, mitä lähempänä nesteen ja jauhojen määrä on toisiaan. Tykkään itse välillä ohuesta välillä paksusta pannarista. Sulatettu voi viimeistelee pannaritaikinan, mutta tähän sitä ei tullut. Maku oli kuitenkin ainakin meidän suun mukainen.

Aineet / ohjeet tähän terveyspannariin

Voit toki laittaa haluamiasi jauhoja ja 
sulattaa n. 50 g voita tähän taikinaan!

n. 8 dl nestettä (maitoa / heraa)
1 tl suolaa
3 - 4 kananmunaa
1 dl härkäpapujauhoja / härkäpapurouhetta
1 dl mantelijauhetta
1 dl maissijauhoja
n. 3 dl gluteenittomia kaurajauhoja tms

(1 tl leivinjauhetta, jos käytät vehnäjauhoja)
Mausteeksi esim 1 tl kanelia, kardemummaa ja vaniljasokeria, jos tarjoat makein lisukkein.
Halutessasi hedelmiä ja voita uunipellin pohjalle.
  1. Yhdistä maitoa, suola ja kananmunat kulhossa.
  2. Lisää jauhot vispaten koko ajan.
  3. Mausta pannaritaikina haluamillasi mausteilla.
  4. Jätä taikina turpoamaan vähintään 15 minuutiksi.
  5. Kuumenna uuni 220 ast.
  6. Pese omenat ja raasta hyvin voideltuun uunivuokaan tai -pellille.
  7. Paahda omenaraastetta uunissa noin 5 min.
  8. Kaada omenaraaste taikinan sekaan tai kippaa taikina omenaraasteen päälle. (Kaadoin omenaraasteen taikinaan, koska se oli epätasaisesti vuoassa.)
  9. Paista pannaria n. 200 ast / n.40-50 min. Omista jauhoistani tehty taikina vaati normaalia pidemmän paistoajan, jotta taikina ehti paistua sisältäkin. 




Tein syksyllä paljon erilaisia hilloja, joten nyt meillä on mistä ottaa. Talon Mies laittaa hilloa aamupuuroonsa ja minä usein maustamattomaan jogurttiini. Hillot eivät ole kovin makeita, koska ovat itsetehtyjä.Tänään söimme pannarin kanssa aroniamarja-omenahilloa. Lisäksi meillä oli ihanan pehmoista ja hyvää tuorejuustoa sekä pari päivää sitten tehtyä viikunakinuskia. Hämmästyin kuinka hyvää tämä pannari oli huoneenlämpöisenä ilman mitään lisukkeita. Syynä saattoi olla hurja nälkä uinnin jälkeen, koska ruoan valmistuminen kesti pitkälle iltapäivään. 

Mehevä ja terveellinen pannari antaa puhtia päivään aamusta alkaen.
Googlaamalla löytyy todella paljon erilaisten pannareiden ohjeita. Monet reseptit mainitaan maailman parhaiksi tai jopa universumin parhaiksi. Tämän päivän pannarini on yksi terveellisimmistä itsetekemistäni.

Tämä pannari maistuu monenlaisten lisukkeiden kanssa. Granaattiomena-balsamico on piste iin päälle!
Lisäys aiempaan 31.1. Onneksi pannaria jäi muutama pala tällekin aamulle. Nyt teki mieli kokeilla uusien lisukkeiden kanssa. Vaniljasokerin jättäisin pois, jos tarjoaisin pelkästään näin. Toinen huomio, jonka tein tänä aamuna; olinkin laittanut taikinaan härkäpapurouhetta enkä härkäpapujauhoja. Aloin ihmetellä noita pilkkuja. Tiirinkosken pussit ovat niin samannäköisiä, että aamupöpperössä pääsi käymään näin. 😉

Meidän avokado ei ollut vielä parhaimmillaan, mutta silti riittävän hyvää tässä.
Maku miellytti meitä, mutta en kyllä uskaltaisi silti mainostaa edes meidän perheen parhaaksi pannariksi. Kokeile silti, jos haluat tai joudut pakosta syömään gluteenitonta pannaria. Parhaat lisukkeet löytyvät omasta jääkaapistasi, sillä sinnehän on hankittu omaan makuun sopivia herkkuja. 


Oikein leppoisaa ja mukavaa iltaa sinulle! Onpa mukavaa, että päätit pistäytyä lukemassa blogiani tänään. Blogit.fi-napin kautta pääset blogini seuraajaksi. Punainen sydän kertoo, että luet ainakin joskus postauksiani. Kivallehan se tietenkin minusta tuntuisi. Seuraaminen näkyy heti, jos kirjauduit joko facebook tai blogit.fi tunnuksillasi blogit.fi sivuston oikeasta yläkulmasta.
Voit lopettaa blogin seuraamisen koska tahansa klikkaamalla uudelleen samaa seuraan painiketta. Punainen sydän häviää ja seuraan sanasta tulee seuraa. Osasin sittenkin tehdä tuon lisäyksen blogini oikeaan yläkulmaan! 👍 (näkyy vain internetversiossa)

4 kommenttia:

  1. Kiva vaihtoehto pannarireseptille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos! Hämmästelen itsekin, kuinka hyvää siitä tuli ollakseen niin terveellistä ja gluteenitonta. Lisäksi paksu pannari on tosi ruokaisaa.☆

      Poista
  2. IIIIiiiiso Nam!:) Hyvältä näyttää♥ Kiitos ohjeesta! Mukavaa talvipäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos näyttääkin hyvälle. On aika ihmepannaria, kun maistuu lämpöisenä ja jopa jääkaappikylmänä. Napsin äsken aamunälkääni pari suupalaa. Onneksi on tullut rohkeutta testata valkoisten vehnäjauhojen lisäksi muitakin jauhoja. Leppoisaa päivää sinulle Päde! Eikös ole ihanaa nauttia kiireettömistä aamuista..

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.