Ruokaohjeita

Sivut

sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Broilerin jauhelihapihvit ja Sibelius-fantasia


Huomasin hetki sitten, että edellinen blogipostaukseni ei suostunut aukeamaan Parhaat Ruokablogit sivustolla. Hmm.. olenkohan suoltanut liikaa postauksia? Tässäpä tulee vielä yksi pikapostaus, jotta pääsen testaamaan asiaa uudemman kerran.


Tulee päiviä, jolloin ruoka pitäisi saada pikapikaa lautasille ja mielellään mahdollisimman vähällä vaivalla. Broilerin jauheliha tuo yleensä avun tällaiseen hätätilaan. Se on helppo ja runsasproteiininen raaka-aine, joka sopii moniin eri ruokiin. Aika harvoin tulen postanneeksi keittoja, pastakastikkeita, burgeripihvejä, wokkiruokaani ym ym, joita teen arkiruoaksi broilerin jauhelihasta. Tuntuu sille, että ne ovat niin helppoja ja tuttuja muillekin kuin itselleni,  että postaus on turhaa.


Paistinperunat valmistuvat samaan aikaan, kun pihvit paistuvat uunissa. Perunoita ei tarvitse välttämättä kuoria, mutta tällä kertaa vedin kuoret pois. Valkosipuli maistuu niin hyvälle paistinperunoissa, että laitoin kokonaisen luomuvalkosipulin kynnet pannulle, pieniksi pilkottuina tietenkin.
  1. Kuori halutessasi keitetyt perunat ja lohko ne haluamasi kokoisiksi paloiksi.
  2. Kuori pari punasipulia ja siivuta ne viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulia halutessasi.
  3. Kuumenna paistinpannu, lisää voita pannulle ja hetken päästä perunat. Ruskista perunoita ensin, pienennä lämpöä ja lisää sipulit pannulle.
  4. Kuullottele peruna-sipuliseosta välillä lastalla käännellen. 
  5. Mausta seos suolalla ja parilla rouhaisulla mustapippuria.  


Ihan kelpo ruokaa tein viime viikolla broilerin jauhelihasta alle puolen tunnin.  Edellisen päivän aterialta jäi tähteeksi keitettyjä perunoita. Voissa paistetut perunat ovat lapsuudestani tuttua ruokaa. Nykyään niitä näkyy lautasillamme harvemmin, koska keitinperunoita tulee valmistettua harvakseltaan. Savustetun lohen lisäkkeeksi Mies tykkää keittää perunoita ja silloin niitä tulee yleensä runsaasti. 😀


Aineet ja ohjeita broilerin jauhelihapihveihin (n. 10 kpl)

½-1 dl korppujauhoja
n. 2 dl ruokakermaa (tai 1 dl kuohukermaa+vettä)
400 g broilerin jauhelihaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
n. 3 tl mausteita (Jerk, Mango-curry, kurkuma ja mustapippuri minulla)
kuullotettua sipulisilppua

  • Ota jauheliha huoneenlämpöön ja laita uuni kuumenemaan n. 210 ast. Tee sitten muut valmistelut.
  • Kuullota pilkottua sipulia/valkosipulia paistinpannulla voi/öljy seoksessa.
  • Yhditä kulhossa korppujauhot ja kerma, sekoittele ja anna turvota hetki. Lisää korppujauhoja, kunnes muistuttaa paksua puuroa.
  • Kippaa kulhoon muut aineet ja sekoita taikinaksi.
  • Tee taikinasta kostutetuin käsin pihvejä tai lihapullia (leivinpaperoidulle) uunipellille.
  • Paista pihvejä n. 20-25 min / 210 ast uunin keskitasolla. Käännä pihvit ainakin kerran paistumisen aikana, jotta ne ruskistuvat molemmin puolin.
Pihvit voi pitää uunissä lämpöisinä, jos ne valmistuvat aiemmin kuin muut lisukkeet. Siirrä ne kulhoon, peitä kevyesti foliolla ja käännä uunista lämmöt pois tai jätä n. 100 asteeseen.


Salaatti, raejuusto ja tilkka majoneesia riitti herkullistamaan tämän annoksen. Olipa makoisaa ja maistui molemmille. Loput pihvit tulivat syödyiksi illan mittaan leivänpäällisinä. Samat pihvit isommiksi tehtyinä sopivat hampurilaisen väliin.

Loppukuvina tähän arkiseen ateriaan sopiikin sitten muutama juhlava otos eilisestä upeasta tapahtumasta Hämeenlinnan torilla. Pääsin kuin pääsinkin mukaan kipeistä jaloistani huolimatta. Mies huolehti ansiokkaasti kuljetusjärjestelyistä! ❤






Olen valtavan kiitollinen, että pääsin tuhansien muiden ihmisten joukkoon kokemaan yhden Hämeenlinnan upeimmista kulttuuritapahtumista.  Mauri-myrsky laimeni iltaan mennessä sopivasti ja esitys onnistui täydellisesti. Saimme hyvän istumapaikan ja pääsimme seuraamaan isolta screeniltä mahdottoman upeita esityksiä. Sibeliuksen musiikki kuului valitsemaani paikkaan paremmin kuin hyvin.
Tästä linkistä löydät halutessasi lisätietoa nyt 9. kerran järjestetystä kulttuuritapahtumasta. Iso kiitos järjestäjille! 👏👍💖

4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Maistuisi minullekin. Kiva, kun pääsit Sibelius-tapahtumaan 👍 Edellinen juttusi ei muuten aukea myöskään blogit.fi sivustolla. Jutussa taitaa olla joku bitti poikittain, vaikka hyvältä näyttää sekin 😉 Arkiruoat ovat hyvä ja tarpeellinen postausaihe siinä missä erikoisemmatkin ruoat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oho! 😐 Kiitos Pätsy, kun infosit tuon. Täytynee olla jatkossa tarkempi linkkien lisäilyn yms kanssa. Tosin en heti osaa sanoa, mistä tuossa on kyse. Kerran aiemmin on muutama kuva hävinnyt bittiavaruuteen, muuten postaukset onnistuneet 100 %:sti.
      Olen samaa mieltä arkiruoista ja itselläkin niitä tuli blogin alkuaikoina enemmän. Nyt ei enää muista, mitä on tullut postattua. 🤔
      Sibelius-tapahtuma antoi paljon iloa etenkin nyt, kun jumitan taas jalkavaivaisena etupäässä kotosalla. 😄
      Virkeää viikonlopun jatkoa ja ahkeraa arkiviikkoa huomisesta alkaen! 👋

      Poista
  2. Voi nam kun näyttää taas niin herkulliselta, ihanat kuvat♥ Tässäpä se samalla selvisi mitä meidän perheessä tänään syödään, kiitos vinkistä:) Tuo Sibelius tapahtuma on varmasti ollut upea, kiva kun pääsitte tuollaista kuulemaan! Ihanaa syyspäivää ja mukavaa alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla taas sinusta ja hienoa, että reissu onnistui! 👍
      Meillä nuo pihvit ovat usein toistuvaa ruokaa, helppoja ja hyvänmakuisia. Lisäkkeet toki vaihtelevat.
      Oikein ihanaa viikkoa sinulle! 🍁

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.