Ruokaohjeita

Sivut

torstai 27. syyskuuta 2018

Kikhernepastaa broilerikastikkeella

Kikhernepasta-annokseen riittävät makua antamaan tällä kertaa korianteri ja Grana Padano juustoraaste.
Pastaa se on kikhernepastakin ja vieläpä hyvää sellaista! Löysin kikhernepastan ja -nuudelit alun perin vahingossa. Kivan näköinen pussi ja kotimainen (Palmusto) tuote kiinnostavat aina. Tämä tuote oli lisäksi sopivan kokoisessa pakkauksessa, terveellisen tuntuinen ja luontaisesti gluteeniton. Testasin ja ihastuin enkä ole tähän päivään mennessä kyllästynyt. Olemme syöneet Miehen kanssa eräänkin aterian broilerikastikkeella kyseisiä tuotteita, vaikka moni muukin pastakastike toimii tässä. Mikäli ruokailen yksin, riittää pelkkä pasta, hieman sitruunaöljyä/voita ja esim viipaloitua avokadoa ja yrttisilppua. Mies tykkää tästä pastasta, mutta haluaa tuhdimman kastikkeen. 


Tällä viikolla aikataulumme ovat vaatineet nopeaa ruoan valmistusta. Pasta on yleensäkin pikaista ruokaa ja kikhernepasta suorastaan nopeaa. Keittoaika on vain n. 5-6 min. Kastikkeen tekeminen vie pidemmän ajan, joten teen sen yleensä ensin ja jätän hautumaan siksi aikaa, kun pasta kiehuu. Siinä ajassa ehtii tehdä salaatin ja raastaa juuston. Mies tosin hoitelee meillä nuo hommelit, jos sattuu olemaan kotosalla.



Ostan erittäin harvoin valmiiksi maustettua tai viipaloitua broileria. En epäile yhtään niiden sopivuutta kastikkeisiin, mutta tapa mikä tapa. Tykkään maustaa broilerin lempimausteillani ja viipaloida sen sopiviksi paloiksi. Tällä kertaa taisi olla leikkeitä.


Syksyn väri-iloittelu on näkynyt viime aikoina ruoanlaitossani ja lautasillamme. Juuresten raastaminen käsipelillä vei tällä kertaa eniten aikaa. Raitajuuri- ja porkkanaraaste tekivät kastikkeen entistä terveellisemmäksi ja herkullisemmaksi. Kasviksia tuli riittävästi ilman salaattiakin. Kikherne on sitä paitsi superkasvis!

Korianteri on oma lempiyrttini nykyään. Onpa ihanaa, että sen maku sopii makunystyröilleni.
Broilerikastiketta ja kikhernepastaa (riittää -4 hengelle)

4 kpl broilerin rintaleikkeitä (maustamattomia)
n. 2 rkl öljyä
n. 1 tl suolaa
2-4 tl mausteita (jerk, mango-curry, kurkuma, paprika yms)
ripaus mustapippuria
2-3 salottisipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
halutessasi juuresraastetta (2-3 porkkana ja raitajuurta)
n. 2 - 4 dl kana- tai kasvislientä (osa haihtuu, jos hautuu pitkään)
n. ½ dl Sweet Chili saucea (halutessasi) tms chiliä
2 dl ruokakermaa (naturel tai lempimaustettuasi)

Lisäksi 1 pussi (200 g) kikhernepastaa
reilu kattilallinen kiehuvaa vettä + 1 rkl suolaa

Annosten pinnalle raastettua parmesania tms juustoa ja yrttejä
  1. Valmista ensin kastike ja jätä se hautumaan lempeälle lämmölle siksi aikaa, kun keität pastan.
  2. Paloittele broilerinleikkeet reiluiksi paloiksi ja raasta juurekset valmiiksi. Silppua myös salottisipulit valmiiksi.
  3. Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi, lisää öljy ja hetken päästä broilerit. (Makuasia, tykkäätkö ottaa broileriin tumman pinnan ruskistamalla. Minä tykkään, vaikka se ei taida olla kaikkein terveellisin ruoanlaittotapa.)
  4. Anna broilerin paistua kunnolla joka puolelta, kääntele pihdeillä tai lastalla. 
  5. Mausta broileripalat tässä vaiheessa ja kääntele niitä hetkinen pannulla. 
  6. Pienennä lämpöä, lisää vähän öljyä tai voita ja lisää sipulisilppu pannulle. Raasta tai viipaloi valkosipuli mukaan. Kuullota hetkinen, lisää lämpöä ja kippaa juuresraaste pannulle. Kääntele taas hetkinen ja lisää sitten nesteet.
  7. Jätä kastike hiljaiselle lämmölle ja keitä pasta pussin ohjeen mukaan.
  8. Maistele kastiketta siinä vaiheessa, kun pasta alkaa olla valmista. Lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita. Yrtit antavat mukavan lisämaun kastikkeelle, jos niitä on sopivasti saatavilla.
Hyvä pasta ei välttämättä vaadi kastiketta. Tämä juuresraasteella 'rikastettu' kastike oli niin hyvää, että sitä teki mieli välillä lisätä annokseen. Tätä aion tehdä uudelleen!

  
Viikko on jälleen lopuillaan ja viikonloppu lähestyy. Nyt olisi juuri oikea aika käydä katsomassa, löytyykö suppilovahveroita lempisienipaikastamme. Niitä on kuulema alkanut ilmestyä ja olisivat valmiita poimittaviksi.


Hups! Ehdin jo julkaista postauksen keskeneräisenä! Meinasi unohtua kiitokset ja toivotukset. Minulla ei ole nyt kiire minnekään ja olo on muutenkin rentoutunut. Kävin taas hoidattamassa jalkojani kylpylässä jumpaten ja uiden.
Toivottavasti siellä puut eivät kaatuilleet tai myrsky haitannut muutenkaan menoa. Täällä Hämeessä oli välillä aikamoinen myräkkä.
Ihanaa loppuviikkoa sinulle ja kiitos paljon, että kävit lukemassa tämän postauksen! 💞 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.