Monipuolinen, terveellinen, herkullinen ja kaunis ruoka-annos! Voisiko sellaisen saada eteensä muuallakin kuin ravintolassa? Tottakai kauniin ruoka-annoksen tekeminen onnistuu sopivista raaka-aineista kotikeittiössä. Sunnuntai on useille ihana, monista arjen velvollisuuksista vapaa päivä. Voi tehdä juuri sitä, mistä eniten tykkää. Vuorotyötä tekevälle tuontyyppinen rauhoittumispäivä voi olla mikä tahansa viikonpäivä. Tärkeintä on saada silloin tällöin aikaa miellyttävään ja itseä virkistävään tekemiseen. Tällä postauskerralla kuvat saavat puhua puolestani ja kertoa viime sunnuntaina syömästämme ateriasta. Nälkä pysyi hämmästyttävän pitkään tipotiessään tällä 'vain salaattiaterialla'.
Vuohenjuusto ja viikunat (en löytänyt tuoreita tällä kertaa) ovat mahtava makupari!
Mies grillasi jälleen kerran kerrassaan onnistuneet lohimedaljongit samaan aikaan, kun itse yritin saada täydellisesti paistetut vuohenjuustokiekot sisätiloissa. Onnistui!
Hyvä salaatinkastike on herkullisen salaatin salaisuus (mieluiten itsetehty)
Hyvän salaatinkastikkeen tekeminen ei vaadi erityistaitoja. Teen sen itse usein lasipurkissa, jossa on hyvä korkki. Purkkia pitää saada hölskytellä mielin määrin.
Salaatinkastike kahteen isoon salaattiannokseen (ihan reilusti kahdelle)
3 rkl oliiviöljyä (extra virgin, sitruunamaustettu)
1 rkl (omena)viinietikkaa
1 rkl sitruunan mehua (tai vettä ellet tykkää hapokkaasta kastikkeesta)
1 valkosipulinkynsi (maku pehmenee, kun pitää hetken kuumassa vedessä)
n. 2 tl sinappia (hunajamaustettu Maille/Dijon minulla)
2 tl hunajaa
n. ½ tl suolaa
hieman sitruunan raastettua kuorta
hiukan mustapippuria myllystä
Salaattilautasen pohjalle
Suomalainen jääsalaatti (Vihreä Keiju)
Salaattisekoitus; Friseesalaatti, punasalaatti ja vuonankaali
Babypinaattia
(Rucolaa ihan vähän)
Kasviksia (vihanneksia, hedelmiä ja marjoja)
Kurkkua
Tomaattia
Paprikaa
Oliiveja (sitruunatäytteisiä)
Viikunoita (pehmeitä, kuivattuja)
Avokadoa
Pitahayaa
Karhunvatukoita
Varhaissipulia (ohuen ohuina viipaleina)
Sitruunalohkoja
Mansikoita (muutama)
Herukoita (pakastettuja)
Grillatut lohimedaljongit ja paksut, ruskeaksi paistetut Chevrekiekot
Koristeeksi: Orvokinkukkia, paahdettuja pinjansiemeniä, yksi mansikankukka (ei syötävä)
Sunnuntain (2.9.) sää oli vielä niin ihanan lämmin, että saimme grillata ja ruokailla ulkoterassilla. Tätä salaattiateriaa syödessämme muistelimme kesäistä reissuamme Suomenlinnaan. Valimo-ravintolan salaattiannokset olivat täydellisiä. Ei näistä omistakaan löytynyt kovin pahasti moitittavaa. Jopa golfkierros sujui tämän aterian jälkeen paremmin kuin pitkiin aikoihin.
Vielä yksi vinkki (olen saattanut kertoa jo aiemmin), ellei kauniin lasipurkin etiketti suostu irtoamaan suosiolla. Tämä salaattijuustopurkki kävi jo koneessa, mutta silti liima pysyi sinnikkäästi lasipurkin pinnalla. Muistin voivinkin; sivele liimakohtaa voilla ja anna vaikuttaa yön yli. Pyyhi sitten talouspaperilla ja pese vielä kertaalleen. En ole törmännyt vielä liimaan, joka ei olisi tällä menetelmällä irronnut.
Oikein ihanaa syyskuun ensimmäisen viikon jatkoa ystävät rakkaat! 😘 Kohta on taas viikonloppu!
Nyt on ihan paras aika kehitellä se oma lempisalaatti. Aika kiva idea isommalle perheelle tai porukalle on laittaa salaattiaineita kippoihin ja jokainen saa kerätä lautaselleen oman ateriansa.
Vuohenjuusto ja viikunat (en löytänyt tuoreita tällä kertaa) ovat mahtava makupari!
Mies grillasi jälleen kerran kerrassaan onnistuneet lohimedaljongit samaan aikaan, kun itse yritin saada täydellisesti paistetut vuohenjuustokiekot sisätiloissa. Onnistui!
Pitahayan, pitaijan tai lohikäärmehedelmän maku on mieto, mutta ulkonäkö räiskyvä. |
Salaatinkastike kruunaa salaatin linkistä löydät monta hyvän salaatinkastikkeen reseptiä. |
Salaatinkastike kahteen isoon salaattiannokseen (ihan reilusti kahdelle)
3 rkl oliiviöljyä (extra virgin, sitruunamaustettu)
1 rkl (omena)viinietikkaa
1 rkl sitruunan mehua (tai vettä ellet tykkää hapokkaasta kastikkeesta)
1 valkosipulinkynsi (maku pehmenee, kun pitää hetken kuumassa vedessä)
n. 2 tl sinappia (hunajamaustettu Maille/Dijon minulla)
2 tl hunajaa
n. ½ tl suolaa
hieman sitruunan raastettua kuorta
hiukan mustapippuria myllystä
- Raasta valkosipulinkynsi ja annostele kaikki aineet purkkiin.
- Sulje kansi ja ravistele lujasti.
- Maistele ja lisää haluamiasi aineita. (itse jouduin lisäämään limen mehua ja hiukan suolaa)
Salaattilautasen pohjalle
Suomalainen jääsalaatti (Vihreä Keiju)
Salaattisekoitus; Friseesalaatti, punasalaatti ja vuonankaali
Babypinaattia
(Rucolaa ihan vähän)
Kasviksia (vihanneksia, hedelmiä ja marjoja)
Kurkkua
Tomaattia
Paprikaa
Oliiveja (sitruunatäytteisiä)
Viikunoita (pehmeitä, kuivattuja)
Avokadoa
Pitahayaa
Karhunvatukoita
Varhaissipulia (ohuen ohuina viipaleina)
Sitruunalohkoja
Mansikoita (muutama)
Herukoita (pakastettuja)
Grillatut lohimedaljongit ja paksut, ruskeaksi paistetut Chevrekiekot
Koristeeksi: Orvokinkukkia, paahdettuja pinjansiemeniä, yksi mansikankukka (ei syötävä)
Sunnuntain (2.9.) sää oli vielä niin ihanan lämmin, että saimme grillata ja ruokailla ulkoterassilla. Tätä salaattiateriaa syödessämme muistelimme kesäistä reissuamme Suomenlinnaan. Valimo-ravintolan salaattiannokset olivat täydellisiä. Ei näistä omistakaan löytynyt kovin pahasti moitittavaa. Jopa golfkierros sujui tämän aterian jälkeen paremmin kuin pitkiin aikoihin.
Omia suosikkiaineitani salaatinkastikkeeseen, mutta toki on paljon muitakin vaihtoehtoja. |
Vielä yksi vinkki (olen saattanut kertoa jo aiemmin), ellei kauniin lasipurkin etiketti suostu irtoamaan suosiolla. Tämä salaattijuustopurkki kävi jo koneessa, mutta silti liima pysyi sinnikkäästi lasipurkin pinnalla. Muistin voivinkin; sivele liimakohtaa voilla ja anna vaikuttaa yön yli. Pyyhi sitten talouspaperilla ja pese vielä kertaalleen. En ole törmännyt vielä liimaan, joka ei olisi tällä menetelmällä irronnut.
Oikein ihanaa syyskuun ensimmäisen viikon jatkoa ystävät rakkaat! 😘 Kohta on taas viikonloppu!
Nyt on ihan paras aika kehitellä se oma lempisalaatti. Aika kiva idea isommalle perheelle tai porukalle on laittaa salaattiaineita kippoihin ja jokainen saa kerätä lautaselleen oman ateriansa.
Jännä juttu. Tunnistin jo kuvasta tekemäksesi, ennen kuin luin, kenen blogi 😀 Taattua, ihanaa Mansikkaheinää. Kaunis, runsas, houkutteleva salaatti, paitsi että sana 'salaatti' ei tee tälle luomukselle oikeutta. Syötävää taidetta! 😍 Mies myös ilmeisen onnistunut lohimedaljongin grillauksessa. Kiitos myös voivinkistä. Minulla olisi yksi erittäin kaunis kristallimainen viinipullo, jonka haaveilen ottavani vesikarahviksi, kunhan saan etiketin irti 👍
VastaaPoistaNyt(kin) tuli kommenttisi oikeaan hetkeen!😚 Kiitos Päivi!
PoistaTulin juuri aikas rankalta gkierrokselta 🏌 ihan uupuneena. Taidan sittenkin aloittaa lohisopan kokkaamisen! Kiva saada näin ihanaa palautetta!
Toivottavasti "voikikka" tehoaa! 👍 Oikein hyvää loppuviikkoa ja viikonloppua sinne! 🌞
Herkullisen näköinen salaattiannos! Nam!
VastaaPoistaKiitos hyvästä voi vinkistä!
Mukavaa torstaita!
Oi kiitos! Kesän 2018 parhaat ruokamuistot liittyvät salaattien ja kylmien keittojen kokkailuun. Ihana, ihana kesä! 🌞 Voivinkkini on äidin peruja vuosikymmenten takaa, mutta toimii edelleen.
PoistaSinulle myös mukavaa iltaa ja tulevaa viikonloppua! 🌻👋
Voi hyvät hyssyrät mitä herkkuja täällä taas. Huomasitkos,söin jo ison osan:)
VastaaPoista😉 salaattia saa syödäkin niin paljon kuin napa vetää! Mutta lohi, vuohenjuusto ja avokado tekevät tästä "The salaatin!" Nautitaan nyt, kun kasvikset ovat kauneimmillaan! 🍓🍏
PoistaKiitos Intsu!
Voi millaisia herkkuannoksia! Niin kauniita ja värikkäitä! Olet sinä vaan taitava luomaan herkullista ja kaunista:)♥ Suuren suuret kiitokset myös hyvänmielen tuottamisesta, sain aivan ihanan paketin ja kyllä lämmitti mieltä, Kiitos♥
VastaaPoistaKauniit ruoka-annokset ovat olleet viime aikoina kokkailuni helmiä! 😉 Saisi jäädäkin vain katselemiseen, mutta maistuukin 'mokoma' niin hyvälle!
PoistaOle hyvä pikkuruisesta muistamisesta! Olet sen ansainnut! 💖🌹