Ruokaohjeita

Sivut

lauantai 22. syyskuuta 2018

Mifu jauhis on hyvää nachopeltiruoassa

Rapeat Nacho chipsit ja Mifu jauhis sopivat mainiosti tomaattisen salsakastikkeen ja juustojen kanssa samalle lautaselle. 
Voitteko uskoa, että tein ja söin eilen ensimmäisen kerran elämässäni nachoruokaa. Suunnitelmissa tuo viime aikoina lähes hitiksi noussut ja kaikkien ylistämä herkku on ollut jo pitkään. Jauhelihaa muistuttavan uutuuden Mifu jauhiksen ilmestyminen kaupan hyllylle kannusti testaamaan sekä itse tuotetta että nachopeltiä. Maistuiko ruoka? Hmm... oli ainakin todella täyttävää.

Korianteri maistui ihan uskomattoman ihanalle tässä ruoassa.
Maissilastut ja meksikolaisittain maustettu ruoka ei ole kaikkein suurinta herkkuani. Tykkään toki chilistä, mutta sitä ei saa olla ruoassani liikaa. Mies sitä vastoin tykkää lisätä tulisuutta lautaselleen. Nestemäiset chilimausteet ovat pelastus ja niitähän löytyy meidänkin kaapeista. (Tabasco, Spiracha jne)

😉 Mies hankki varmuuden vuoksi useampaa sorttia Nachoja, joten nyt oli vara valita! 👍
Nachochipsien vertailu tuotti tuloksen, että kaikki maistuvat hyvälle. Linssisipsit ovat nykyään omia suolaisia herkkujani ja halusin testata myös niiden sopivuutta nachopeltiin. Loppupeleissä runsaan kastike- ja juustokerroksen alta makuja oli vaikea vertailla. Eli summa summarum, kaikki nachot sopivat tähän ruokaan!

Pun ja kelt chili upposivat tomaattisalsaan, johon käytin sekä tuoreita tomaatteja että Mutti-tomaattimurskaa.
Tein helpon tomaattisalsan valmiiksi heti aamusta, joten itse ruoka valmistui 'tuossa tuokiossa'. Avokadon puuttuminen häiritsi 'korvien välissä' jonkun verran. Olin suunnitellut etukäteen tekeväni pitkästä aikaa cuacamolea nachopellin kastikkeeksi, mutta nyt piti mennä ilman. Avokadot puuttuivat Miehelle laatimastani kauppalistasta!! 


Syyskesällä pakastamani esikeitetty maissi olisi ollut erinomainen lisä nachoruokaan, mutta siinäkin tapahtui pieni moka. Se unohtui mikroon ja muistui mieleen vasta ruokailun päätyttyä. Noo, näitähän sattuu ja ruoka oli ilman maissilisääkin todella ruokaisaa. Ei tullut nälkä koko iltana, vaikka ruokailimme jo klo 14 tienoilla.  

Ruskistin Mifun paistinpannulla ja maustoin suolalla, juustokuminalla, savupaprikalla ja korianterijauheella.

Tuoteselosteen mukaan jauhiksessa on suolaa ja mausteita. Olin eri mieltä, kun maistoin tuotetta kylmiltään.



Nachopelti (26x35) meidän makuumme, aineet ja hieman ohjeita

Pellillinen nachoja
1 rasia Mifu jauhista (+ suolaa ja mausteita)
n. 2 rkl voi/ öljyä
0,5 dl - 1 dl vettä tarvittaessa
(1 ps  tacochilimaustetta ellet maustanut Mifua)
sipulia ja valkosipulia halutessasi
n. 4 dl tomaattisalsaa (itsetehtyä minulla)
1 prk (250 g) Koskenlaskija Cheddar ruokajuustoa
(paprikaa, maissia tms halutessasi)
Mozzarella-juustoraastetta n. 150 g
kevyesti suolattuja cashew-pähkinöitä
Pinnalle persiljaa, korianteria tms yrttejä
  • Kaada valitsemasi nachot leivinpaperoidun uunivuoan pohjalle.
  • Ruskista Mifu jauhis rasvassa ja mausta suolalla sekä omilla lempimausteillasi. (tai vettä ja valmista tacochilimaustetta)
  • Halutessasi voit kuullottaa hieman sipuleita samalla pannulla lopuksi.
  • Kaada ruskistuneet Mifut ja sipulit nachojen päälle. 
  • Sekoita tomaattisalsa ja ruokajuusto kevyesti keskenään ja kaada seos nachojen päälle.
  • Paprikasuikaleet ja maissit voi lisätä pellille tässä vaiheessa.
  • Ripottele juustoraaste ja halutessasi pähkinät päällimmäiseksi.
  • Paista nachoruokaa n. 15 - 20 min / 200 ast.
Tämä ateria oli oikein maukas ja sopivan nopea ja helppotekoinen. Ruokaa jäi tähteeksi sen verran, että se riitti pienin lisäyksin seuraavan päivän pikalounaaksi.

Maissi ja cuacamole sopivat erinomaisesti tähän annokseen.


Makuasioistahan ei kannata kiistellä, mutta sekä avokado että  maissi tekivät ainaskin meidän annoksemme 'kaksin verroin paremmiksi'. Uudelleen lämmitetty nachoruoka oli näillä lisäkkeillä oikein makoisaa. Mies oli täsmälleen samaa mieltä kanssani. Limen mehu antaa sekä hapokkuutta että raikkautta nachopeltiruokaan. Ruokajuomana nautimme Sol-olutta ja sen maku oli mitä parhain tämän ruoan kanssa.



Ja kyllä kyllä! tämä ruoka oli tosiaan (lähes) yhtä herkullista kuin olen kuullut kehuttavan. Seuraavalla kerralla teen kaikki tarvittavat lisäkkeet hyvissä ajoin valmiiksi ja varmistan, että ne tulevat lautasille.

Oikein hyvää viikonlopun jatkoa sinulle! Onpa tosi ihanaa, että tulit käymään blogissani. ❤❤ Kiitos siitä!

P.S. Sekä lääkäri että kalevalainen jäsenkorjaajani ovat sitä mieltä, että polveni paranee levolla ja sopivalla lääkityksellä. Pystyn jo ottamaan muutamia askeleita ilman kyynärsauvoja. "Häntä pystyyn, vaikka hakaneulalla!" 😌 Kipeää tekee, mutta kyllä se tästä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.