Ruokaohjeita

Sivut

lauantai 8. syyskuuta 2018

Herkulliset gluteenittomat suklaamuffinssit puolukalla


Leipominen on ihan parasta kokkausta! Kunpa voisikin leipoa ja suunnitella ihanan herkullisia leivonnaisia mielin määrin. "Mikäs sen estää?" ajattelet varmaankin. Herkkujen syöminen ei ole mahdollista ikäiselleni (65v) kuin special tilaisuuksissa. En halua herkutella ja seuraavana päivänä tinkiä normaaliravinnosta. Kilot karttuvat uskomattoman herkästi jopa katsomalla kaloripitoisia herkkuja. Luulen ainakin niin! Enhän minä koskaan syö yli sen mitä kulutan! 😏 Uskoo ken tahtoo!


Rakastan kaikkia juhlia, joihin saan luvan 'leipaista' jotakin makeaa syötävää. Nykyisin vinkkejä ja reseptejä suorastaan tulvii puhelimeeni. Leivontablogien selaaminen on ihanaa ja samalla kamalaa. "Oi mitä herkkua!" ajattelin taas kerran nähdessäni Päden paja-blogin suklaamuffinssien  ohjeen. Pakkohan niitä oli päästä testaamaan, tosin gluteenittomina ja pienellä twistillä. Aivan uskomattoman herkullisia olivat ja alkuperäisellä ohjeella varmaan vieläkin parempia.




Gluteenittomien leivonnaisten onnistuminen vaihtelee. Nämä tein lapsenlapseni synttäreitä silmälläpitäen, koska sinne on tulossa gluteenitonta ruokavaliota noudattava henkilö. Toisaalta; minulta ei ole vielä pyydetty mitään leivonnaisia! 😋 Kaikkeen on kuitenkin parasta varautua hyvissä ajoin. Nyt osaan leipoa näitä herkkuja.



Aineet ja ohjeet suklaa-puolukkamuffineihin ( 16 kpl)

150 g voita
3 kpl kananmunia
3 dl sokeria
3½-4 dl gluteenittomia jauhoja (Sunnuntai)
1 tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
n. ½ dl kaakaojauhetta
n. 1 dl raakasuklaamassaa
80 g rouhittua (chili) tummaa suklaata 
1½ dl puolukkahilloa
½ dl (hasselpähkinä)maitoa
  1. Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ja paloittele pieniksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan n. 200 asteeseen.
  3. Vaahdota voi ja sokeri hyvin ja lisää munat yksitellen vaahdottaen joukkoon.
  4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoittele esim lastalla edellisiin.
  5. Sekoittele puolukkahillo ja maito lopuksi taikinaan.
  6. Annostele taikina muffinsivuokiin. (keskikokoisiin)
  7. Paista muffinsseja n. 20 min/200 asteessa uunin keskitasolla. (testaa tikulla)
Tein kuorrutteen reippaasti alkuperäisestä ohjeesta oikoen. Sulatin suklaan (Fazer-Valkoinen & maitosuklaa 100 g) mikrossa ja yhdistin rasialliseen maustamatonta tuorejuustoa. Kuorrute riitti vain 6 muffiniin.


Pursotin tuorejuusto-suklaamassan muffineille ja koristelin kullanvärisillä nonparelleilla. Nämä muffinssit olivat todella herkullisia. Puolukka ja ripaus chiliä antoivat kivaa pirtsakkuutta muuten aika makeaan herkkuun. Taas kerran en voinut kuin todeta, että leipominen on niin parasta. Tykkäätköhän sinä, joka luet juuri  nyt blogiani, leipomisesta? 

Pursotusten tekeminen ei ole vahvinta osaamisaluettani, mutta tätä massaa oli helppo pursottaa.
Ihanaa, herkullista ja kaikin tavoin onnistunutta viikonlopun jatkoa sinulle joka tapauksessa! Niinhän se on, että meillä kaikilla on omat intohimon kohteemme. Minulla se sattuu olemaan leipominen, mutta ruoankin valmistaminen on välillä ihan mukavaa. Syödähän meidän jokaisen joka tapauksessa täytyy! Herkut sen sijaan antavat monelle muullekin kuin itselleni sitä 'elämän eliksiiriä'. Nautitaan ystävät riittävästi siitäkin ja ollaan kiitollisia tästä ihanasta kesästä ja syksystä. 


Lämpöiset terveiseni tämän tattikuvan mukana tämän päivän mukaville golfkavereillemme!  Nyt kannattaa kaikkien sienten ystävien mennä metsään. Tatteja on kuulema ihan valtaisia määriä. Viipaloidut, kuivatut tatit ovat helppoa ja hyvää lisää tulevan talven ruoanlaitossa.  


4 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näkösiä muffinsseja! 😍👌🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpöinen kiitokseni Kanelityttö! 💖 Puolukka on ihana piristys lähes kaikessa leivonnassa. Tykkään siitä ihan valtavasti! 😋
      Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle! 🌻🍎

      Poista
    2. Nammm, muffensejasi kokeilen heti huomenna ja seuraavat tatit ja suppilot laitan uuteen kuivuriin. Niin ja yritän keskittyä terävämmin peliin. Kiitos tämänpäiväisestä.🏌️🍄🍝

      Poista
    3. Suklaamuffinit ovat aina niin herkullisia, kuorrutteella tai ilman. Puolukkalisä piristi näitä kivasti! 👍
      Kiitos teille kivasta kierroksesta! Tykättiin molemmat! 🏌🏌
      Tattiviipaleet kuivuvat nyt uunin jälkilämmössä, toivottavasti löydän niitä lisääkin! 🍄🍄🍄
      Mukavaa jatkoa ja pelaillaan toistekin! 🌻😁

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.